Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σηφάκης: Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;

Ξεχάσατε ότι το Κόμμα σας, η ΝΔ, παρέδωσε το όνομα το 1991 και το 1995 που τώρα εμείς το παίρνουμε πίσω; Και το παίζετε και τιμητές; 

Η αλήθεια για την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ : 

α. Η ΠΓΔΜ αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

β. Χαρακτηρίζονται τα μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέσα στην ΠΓΔΜ ως μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας 

γ. Αφαιρείται ο Ήλιος της Βεργίνας από την σημαία τους και από παντού

δ. Αλλάζει το όνομα τους σε όλες τις χώρες ( 140 χώρες) και στο εσωτερικό τους

ε. Αναγνωρίζουν την γλώσσα τους ως σλαβική 

στ. Αλλάζει το Σύνταγμα τους

ζ. Μόνο αν γίνουν όλα τα παραπάνω η Ελλάδα θα κυρώσει την Συμφωνία 

η. Άλλαξε το όνομα της Εκκλησίας τους από «Εκκλησία της Μακεδονίας» σε «Αρχιεπισκοπή Αχριδών» και έκανε αίτημα να μπεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

θ. Αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Αεροδρόμιο Σκοπίων» και του Κεντρικού αυτοκινητοδρόμου τους σε «Δρόμο Φιλίας» 

Και αυτή η συμφωνία δεν είναι πατριωτική και επωφελής για την χώρα μας; 

Είναι καλύτερα να μείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα; Αυτή είναι η πατριωτική στάση; Θα ακούσουμε κανέναν αντίλογο πέραν από συνθήματα και κραυγές; 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή η συμφωνία περιλαμβάνει: 

Αναγνώριση των βόρειων γειτόνων ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία

Άρθρο 7 της συμφωνίας : 

«1. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά. 

2. Αναφορικά με το Πρώτο Μέρος ( Ελλάδα) , με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα. 

3. Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος ( ΠΔΓΜ) , με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2). 

4. Το Δεύτερο Μέρος ( ΠΓΔΜ) σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους ( ΠΓΔΜ) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους ( Ελλάδα)». 

Χαρακτηρισμός των μνημείων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέσα στην ΠΓΔΜ ως μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και αφαίρεση του Ήλιου της Βεργίνας από την σημαία τους και από παντού

Άρθρο 8 της συμφωνίας 

«2. Εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, το Δεύτερο Μέρος θα επανεξετάσει το καθεστώς των μνημείων, δημόσιων κτιρίων και υποδομών στην επικράτειά του, και στο μέτρο που αυτά αναφέρονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αρχαία Ελληνική ιστορία και πολιτισμό που συνιστούν αναπόσπαστο συστατικό της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του Πρώτου Μέρους, θα προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα και να διασφαλίσει τον σεβασμό στην προαναφερόμενη κληρονομιά. 

3.Το Δεύτερο Μέρος δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά καθ’ οιονδήποτε τρόπο και σε όλες τις μορφές του το σύμβολο που πριν απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του. Εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, το Δεύτερο Μέρος θα προβεί στην αφαίρεση του συμβόλου που απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του από όλους τους δημόσιους χώρους και δημόσιες χρήσεις στην επικράτειά του. Αρχαιολογικά τεχνουργήματα δεν εντάσσονται στο πεδίο αυτής της πρόνοιας». 


Άλλαξαν το όνομα της εκκλησίας τους από «Εκκλησία της Μακεδονίας» σε «Αρχιεπισκοπή Αχριδών» και έκαναν αίτημα ένταξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τι πιο σαφές; Κερδίσαμε την πλήρη αναγνώριση ότι καμιά σχέση δεν έχουν οι βόρειοι γείτονες με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία που βέβαια είναι μια και είναι Ελληνική και διαχωρίζουμε την γειτονική χώρα από την Μακεδονία μας με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις( εσωτερική και διεθνή) και με αλλαγή του συντάγματος τους.

Πότε Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε αυτή την αναγνώριση εκ μέρους των βορείων γειτόνων μας; Το έλεγε μόνο ο Γκλιγκόρωφ τότε που αντί να λύσει το θέμα η ΝΔ το γιγάντωσε και τώρα έρχονται, θρασύτατα, να το παίξουν και τιμητές. 

Ετοιμάζονται να γράψουν στην προμετωπίδα των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη χώρα τους Βασιλιάς της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό τους εκπρόσωπο

Όταν πριν δύο μήνες ήμουν στην Ολλανδία, που σπουδάζει ο γιός μου, με ρώτησε κάποιος από πού είσαι; Από την Ελλάδα απαντώ, από την Μακεδονία. Με κοίταξε απορημένος. Από την Ελλάδα ή από την Μακεδονία με ρώτησε. 

Ακριβώς αυτό θέλω να λύσω, ακριβώς αυτό θέλουμε να λύσουμε. 

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ της ΠΔΓΜ μιλά για ατιμωτική συμφωνία για την χώρα του. Τα ίδια λέει εδώ και ο κ. Σαμαράς… Για σκεφτείτε λίγο…

Απαντήστε μας λοιπόν : 

Ποιος υπέγραψε το 1991 στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ότι ένα από τα νέα κράτη που δημιουργήθηκαν είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Μήπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς;  

Ποιος υπέγραψε το 1995 στην ενδιάμεση συμφωνία ως όνομα το Π.Δ.Γ.Μ. ( το Μ φυσικά είναι Μακεδονία); 

Οι χούλιγκαν εθνικιστές δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν χρειάζεται να σκέφτονται. Ένας στρατός που τρέφει την μισαλλοδοξία, τον φασισμό, την εχθρότητα των λαών. Και που προπαγανδιστικά, με άφθονο χρήμα ποιος ξέρει από πού και στήριξη από τους φοβισμένους Δημάρχους (που φοβούνται μην χάσουν καμιά ψήφο μέσα στην αναμπουμπούλα) παρασύρουν και τμήμα ευαίσθητων εθνικά συμπολιτών μας Μακεδόνων που δεν έχουν διαβάσει την συμφωνία και δεν έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα αντιμετωπίζοντας τα όποια πιθανά λογικά ερωτήματα και ανησυχίες τους.

Τι κι’ αν τόσα χρόνια με την πολιτική των κυβερνήσεων που οι ίδιοι υποστήριζαν έχουν διεισδύσει στην οικονομία ακόμη και στην εκπαίδευση του στρατού της γείτονος οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα δικά μας κενά, τα εμπάργκο και την πολιτική των κυβερνήσεων μας τόσα χρόνια; Δεν τους απασχολούν αυτά. 

Τι κι’ αν η βόρεια γείτονα χώρα είναι εν δυνάμει αγορά για το αγροτικό, το τουριστικό και το πολιτιστικό προϊόν των περιοχών μας; Τι κι’ αν είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία των περιοχών ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας να λυθεί το εθνικό θέμα και να εξελιχθεί αυτό το κράτος στην ουσία σε οικονομική μας επαρχία θα έλεγα με την βελτίωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τις οικονομικές συναλλαγές; Όπως αρμόζει στην χώρα μας σαν δύναμη σταθερότητας ειρήνης και συνεργασίας, πυλώνα συν-ανάπτυξης και δημιουργίας. Απομακρύνοντας και τον κίνδυνο μεγάλων εθνικισμών ( Αλβανικού και Βουλγαρικού) ακριβώς από πάνω μας; Αυτή είναι η πατριωτική στάση; 

Καλώ τους συμπολίτες μου της Μακεδονίας να διαβάσουν την συμφωνία ανεπηρέαστη από δημάρχους που κρεμούν πανό έξω από τα Δημαρχεία και από επαγγελματίες εθνικιστές που ιδρύθηκαν επί πρωθυπουργίας Σαμαρά το 2014 και η γέννηση και η ύπαρξη τους στηρίζεται στην διαιώνιση του προβλήματος και στην καθημερινή προπαγάνδα με όρους του παρελθόντος. 

Η συμφωνία κινείται στα πλαίσια της συνθήκης του Βουκουρεστίου μετά τους Βαλκανικούς πολέμους το 1913 που προφανώς είναι αδύνατον να αναθεωρηθεί γιατί θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αναθεωρήσεις που ούτε να τις ακούσουμε δεν θέλουμε. Οι τυχοδιώκτες της ΝΔ που μας εγκαλούν (αλλάζοντας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τη θέση τους) παίζουν με την φωτιά μόνο και μόνο για κομματικό όφελος. 

Σώζουμε την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας στο σύνολο της και να διαχωρίζουμε αυτή την χώρα όπως είναι σήμερα από την δική μας σύγχρονη Μακεδονία με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό ονοματίζοντας την Βόρεια Μακεδονία απαιτώντας παράλληλα από αυτήν να χρησιμοποιεί το νέο όνομα για όλες τις χρήσεις εσωτερικές και διεθνείς, να αλλάξει το σύνταγμα της αλλάζοντας το όνομα και απαλείφοντας όλους τους αλυτρωτισμούς και να δηλώσει ρητά ότι καμιά σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φίλιππου και του Αλέξανδρου.

Καλώ τους συμπολίτες μου στην Μακεδονία να μας εμπιστευτούν. Να εμπιστευτούν ανθρώπους που απέδειξαν ότι καμιά σχέση δεν έχουν με την κλεψιά, την αρπαχτή, την λαμογιά, την διαπλοκή, την διαφθορά, να απομακρυνθούν από όσους σήμερα υποκριτικά το παίζουν πατριώτες και το κάνουν για να σώσουν εαυτούς από τον έλεγχο των σκανδάλων , είτε αυτό λέγεται ΝΟVARTIS, είτε ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε εξοπλιστικά, είτε το ξεπούλημα – δώρο σε φίλους τους της Αγροτικής Τράπεζας αφήνοντας τον αγρότη χωρίς χρηματοδότηση, είτε προκειμένου να μην πληρώσουν ποτέ τα θαλασσοδάνεια για τα φθαρμένα και παλιά Κόμματα τους. 

Να εμπιστευτούν αυτούς που κατάφεραν να βγάλουν την χώρα από τα μνημόνια. 

Αυτούς που στέκονται κάθε μέρα δίπλα τους προσπαθώντας να οργανώσουν ξανά τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον δασεργάτη μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος και από τους αδιέξοδους παραγοντισμούς και πελατειασμούς.

Η πρόταση μομφής όχι απλά θα πέσει στο κενό αλλά θα μας δυναμώσει. Οι ανεύθυνοι και οι τυχοδιώκτες θα πάρουν ηχηρά και δυνατά την απάντηση που τους αρμόζει. 

Και οι Δήμαρχοι της Πέλλας ας προσπαθούν να ενώσουν και όχι να χωρίζουν τους πολίτες της Πέλλας. 

Όλοι κρινόμαστε. Και το 2019 δεν είναι μόνο χρόνος βουλευτικών εκλογών, είναι και των δημοτικών εκλογών…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *