Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Στρασβούργο σε ρόλους Ευρωβουλευτών

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε ρόλους Ευρωβουλευτών, επισκέφτηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πιο συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων σχολείων της Ελλάδος για την ποιότητα και την ποικιλία των δράσεών τους. Οι δράσεις αυτές σχετίζονταν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προώθησή τους, καθώς και τη γνωριμία των νέων με αυτήν.

Αποτέλεσμα της διάκρισης αυτής ήταν η πρόσκληση 20 μαθητών πρέσβεων και δυο καθηγητριών στο Στρασβούργο, προκειμένου να παρακολουθήσουν ημερίδα EUROSCOLA. Στα πλαίσια αυτού, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με συμμαθητές τους πρέσβεις από άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με διοικητικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα θέματα αφορούσαν στην πολιτική, στην οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο περιβάλλον και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, στα πλαίσια της Ευρώπης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος και συντονίστριες της εκπαιδευτικής επίσκεψης senior Ambassadors, Μακρίνα Τουρπτσόγλου (νομικός) και Ελισάβετ Ηλιάδου (φιλόλογος), συζήτησαν επίσης με συναδέλφους άλλων κρατών - μελών και πήραν ανατροφοδότηση για επόμενες δράσεις του προγράμματος.

Σ΄ αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών είχε επιλεγεί και την περασμένη χρονιά, οπότε και εκπροσωπήθηκε από την κ. Ελισάβετ Ηλιάδου, η οποία συμμετείχε σε ανάλογη ημερίδα στην έδρα των Βρυξελλών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *