Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

ΕΠΑΛ Αριδαίας: Ενημέρωση μαθητών για εθελοντική αιμοδοσία, δωρεά μυελού των οστών και μεταμόσχευση οργάνων

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Δευτέρα 1η Απριλίου το ΕΠΑΛ Αριδαίας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του κοινού,για την εθελοντική αιμοδοσία,τη δωρεά μυελού των οστών και την μεταμόσχευση οργάνων. 
 
Ομιλητές ήταν:η κα. Αλεξίου Χριστίνα, επιστημονικά υπεύθυνη, επιμελήτρια Α΄,βιοπαθολόγος της Αιμοδοσίας Έδεσσας, η οποία μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία. Ο κος. Σμίας Χρήστος,διοικητής του Γ.Ν.Έδεσσας και Γ.Ν.Γιαννιτσών,διευθυντής αιματολογικής κλινικής του Ν.Παπανικολάου, συνέχισε την παρουσίαση αναφορικά με την δωρεά μυελού των οστών και την μεταμόσχευση οργάνων. 
 
Τέλος, η κα. Τσουγένη Αικατερίνη, επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν.Έδεσσας, μίλησε για την δωρεά μυελού των οστών και έλυσε όλες τις απορίες των παρισταμένων. Την Τετάρτη 3 Απριλίου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρέθηκε στο χώρο του σχολείου μαζί με την κ. Τσουγένη, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αιμοδοσία από μαθητές και γονείς καθώς και λήψη επιχρίσματος για δωρεά μυελού. Οι 73 νέοι εθελοντές, αριθμός ρεκόρ για πρώτη φορά παρόμοιας δράσης, ενθουσίασαν τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου και απέσπασαν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια. Στην δράση συμμετείχαν και μαθητές του ΓΕΛ με την καθηγήτριά τους κ. Περμεκερλή Μαρία.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *