Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Νίκος Ρίζος: Ανακύκλωση μια υπέροχη συνήθεια!

Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά.


Επισης η διαδικασία όπου τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα. Μέρος της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά.

Ανακύκλωση είναι ακόμα και η κομποστοποίηση που κάναμε όλοι μικροί στα χωριά μας ,αλλά και κάνουμε ακόμα πολλοί από εμάς, μαζεύοντας φλούδες από λαχανικά, φρούτα και χόρτα κάνοντας τα φυτόχωμα.

Σήμερα στην Αριδαία 60 επιχειρήσεις (λίγες θα έλεγα) κάνουμε ανακύκλωση στο γυαλί ,μαζεύοντας το διόλου ευκαταφρόνητο τονάζ των 4 τόνων γυαλιού κάθε μήνα(δυο σχεδόν κιλά ,έκαστη επιχείρηση, κάθε μέρα). Ανακύκλωση στην Αριδαία , γίνεται και στις μπαταρίες από την εταιρία Αφής ,σημεία της υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε τράπεζες.

Ανακύκλωση γίνεται και σε ηλεκτρικές ,ηλεκτρονικές συσκευές ,σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Αριδαιας ,σχεδόν σε όλα τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ,καθώς και στο εργοτάξιο του δήμου.

Ανακύκλωση γίνεται και στα τηγανελαια από πολλά εστιατόρια και φαστ φουντ της Αλμωπίας. Υπάρχει λοιπόν και η θετική πλευρά και αυτή είναι ότι "ανακύκλωση γίνεται",το θέμα μας είναι αν μπορεί να ενταθεί, να απλωθεί παντού σε όλα τα υλικά , ώστε να συμμετέχουμε όλοι όπως πρέπει ,διότι η ανακύκλωση έχει ως κύριο παράγοντα επιτυχίας τον άνθρωπο ,τον αλμωπαιο πολίτη .
 
 
Νίκος Ρίζος
Επιχειρηματίας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπίνο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *