Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Υπ. Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου: "Είμαστε έτοιμοι μαζί να χτίσουμε την Αλμωπία που μας αξίζει και οραματιζόμαστε"

Είμαστε εδώ μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.


Είναι μεγάλη χαρά ,μεγάλη τιμή που είστε σήμερα εδώ μαζί μου και θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄ αυτό !

Επειδή γνωριζόμαστε καλά πλέον ,ξέρω και ξέρετε ότι είμαστε εδώ όχι για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις ,αλλά γιατί αγαπάμε και πιστεύουμε στην ΑΛΜΩΠΙΑ μας.

Είμαστε εδώ ,γιατί αντιστεκόμαστε στην ανασφάλεια ,την αδράνεια αλλά κυρίως αντιστεκόμαστε στην αδιαφορία .

Είμαστε εδώ ,γιατί πιστεύουμε και επιμένουμε , ότι η περιοχή μας μπορεί να σηκώσει ανάστημα ανταγωνισμού.

Είμαστε εδώ ,κόντρα σε όλους αυτούς που τρέφονται από το εμείς η ακόμη χειρότερα από το «ή εμείς ή κανείς» .

Είμαστε εδώ ,γιατί θέλουμε να γράψουμε μαζί την νέα σελίδα , την σελίδα της προοπτικής , κόντρα σ' αυτούς που θέλουν να διχάζουν και να μας διχάζουν.
Θα σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε παραπάνω ,απ' ότι ο διευθυντής μιας ορχήστρας .Και δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να συντονίζει και να εμπνέει την λειτουργία από κάτω προς τα πάνω .

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο θεμέλιος λίθος της δημοτικής πλειοψηφίας ,θα ξεκινάει από ένα νέο μοντέλο διοίκησης , όχι όμως θεωρητικό αλλά λειτουργικό και κυρίως ρεαλιστικό.

Επειδή όμως "φοριέται" στην αυτοδιοίκηση η φράση : «μοντέλο διοίκησης» … θέλω να την εξειδικεύσω.

Νέο μοντέλο για εμάς είναι η ανατροπή νοοτροπίας . είναι η κοινωνική διαβούλευση είναι η συμμετοχικότητα . Είναι η συντριβή της παντογνωσίας του ενός. Είναι η διαχείριση των οικονομικών και η λογοδοσία στο τέλος κάθε περιόδου.

Παρακολουθώντας στο παρελθόν αλλά και σήμερα αντίστοιχες εκδηλώσεις υποψηφίων ,δεν σας κρύβω ότι με διαπερνάει το εξής αίσθημα « εύκολα , μεγάλα και ανέξοδα λόγια . Λόγια λαϊκισμού . Το ίδιο λίγο πολύ , είμαι σίγουρος ότι αισθάνεστε και εσείς.

Σας διαβεβαιώνω τώρα , από αυτό εδώ το βήμα ,όπως σας βλέπω και με βλέπετε , ότι θα ανατρέψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και την υποκρισία . Θα βάλουμε τέλος στα εύκολα και ψεύτικα λόγια .Φίλες και φίλοι

Επειδή στην κεντρική μας ομιλία την επόμενη Παρασκευή θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις ,σήμερα θα ήθελα να αποκωδικοποιήσω πέντε φράσεις- έννοιες ,που για μένα είναι καθοριστικές.

Πρώτη αποσαφήνιση.

Ο όρος ανανέωση. Τι είναι η ανανέωση?

Γιατί γύρω από το περιεχόμενό της χύνονται τόνοι μελάνης και δακρύων?.

Η ανανέωση κατ' αρχάς είναι αίτημα ώριμο και καθολικό ,ιδιαίτερα μετά την χρεωκοπία της χώρας .

Η ανανέωση αφορά κατεξοχήν την νοοτροπία ,τις ιδέες ,αλλά πάνω απ' όλα την ηλικία και τα πρόσωπα.

Δυστυχώς όσοι την προσεγγίζουν στρεβλά γιατί τους αγγίζει ,θα ηττηθούν από την ίδια τη ζωή .

Δεύτερη αποσαφήνιση

Η διαφάνεια . Είναι κοινό μυστικό ,μέσα και από τις στατιστικές μετρήσεις ,ότι η σχέση εργολαβικού και πολιτικού χρήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση ,οργίαζε.

Εμείς θα την πατάξουμε με κάθε τρόπο.

Τρίτη αποσαφήνιση

Καινοτομία- Ιδέες

Και αυτές οι φράσεις τείνουν να γίνουν της μόδας! Όμως πως τις εννοούμε και γιατί τις προτάσσουμε?

Εννοούμε την υλοποίηση πρωτοποριακών ιδεών για την επίτευξη ενός οικονομικού αποτελέσματος. Συνδέονται με την μάθηση και την ανάπτυξη και για την ευρωπαϊκή ένωση αποτελεί επιτεύξιμο στόχο ,χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα .

Τέταρτη αποσαφήνιση

Οικονομία - ανάπτυξη

Στόχος αυτονόητος, αλλά ταυτόχρονα γενικός και παρεξηγήσιμος !

Η ανάπτυξη είναι έννοια ταυτόσημη με τα οικονομικά έσοδα. Δηλαδή τον τρόπο που θα μεγαλώσουμε το εισόδημα των δημοτών μας . Με άλλα λόγια ένα άτυπο ΑΕΠ της Αλμωπίας . Πάνω σ' αυτόν τον άξονα θα κινηθούμε.

Πέμπτη αποσαφήνιση

Εναλλακτικός τουρισμός

Λέμε αόριστα τουρισμός. Ποια μπορεί να είναι όμως η εξέλιξη στην αποτύπωση εντός της 4ετίας?

Υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη στη χώρα ,όπου το παλιό μοντέλο των 20ήμερων καλοκαιρινών διακοπών ,οδηγήθηκε στα 3ήμερα,στα Σαββατοκύριακα.

Έτσι το Πήλιο ,το Ζαγόρι ,η Καστοριά, το Καρπενήσι, το Περτούλι με το φράγμα του Μέγδοβα, τα Τρίκαλα Κορινθίας , αναδείχθηκαν σε προορισμούς , με συνέπεια την οικονομική άνθιση.

Εμείς στοχεύουμε να μπούμε στην αναδιανομή τουριστικού πλούτου , μέσα από την επέκταση του τουριστικού τόξου. Αυτό ξεκινάει ήδη από το Λουτράκι και τα Λουτρά , μαζί με την Όρμα και το χιονοδρομικό . Θα συνεχίζει στα δάση με τις εκπληκτικές διαδρομές. Την κοιλάδα της Νότιας και του Αρχαγγέλου . Θα καταλήγει στο Πάϊκο και τις παραποτάμιες περιοχές του Αλμωπαίου.

Σ' αυτό το πλέγμα μπορούν να αναδειχθούν δράσεις εναλλακτικού τουρισμού όπως: ιαματικός ,χιονοδρομικός ,αθλητικός ,περιηγητικός, δασικός, θρησκευτικός , αρχαιολογικός και άλλες μορφές .

Αυτό το αναπτυξιακό τόξο θα ενδυναμώνετε με πινελιές σε όλα τα χωριά και φυσικά στην πόλη της Αριδαίας.

Μια τέτοια ενδεικτική παρέμβαση , θα είναι η αποκατάσταση της παλιάς κοίτης του ποταμού της Αριδαίας , σε συνάρτηση φυσικά με το αποχετευτικό και τον βιολογικό καθαρισμό.

Αυτές οι πέντε αποσαφηνίσεις, νομίζω δίνουν μια πρόγευση των προθέσεων μας για την επόμενη μέρα.

Αγαπητοί συνδημότες ,

Σας καλούμε προσωπικά και με τους συνεργάτες μου , σε αγώνα 7 ημερών έως την επόμενη Κυριακή.

Επτά ημέρες πίστης , έντασης και σιγουριάς για την μεγάλη νίκη !!.

Είμαστε έτοιμοι , μαζί να χτίσουμε την Αλμωπία που μας αξίζει και οραματιζόμαστε .

Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Αλμωπία Ψηλά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *