Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την πανάρχαια εκκλησία των Αποστόλων στο Ισραήλ

Κοντά σε μία σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πώς βρίσκονται oi αρχαιολόγοι. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας πρόκειται για την εκκλησία των Αποστόλων στην αρχαία Βηθσαϊδά.

Η εκκλησία των Αποστόλων σύμφωνα με τις γραφές, είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, όπου έμεναν οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας και βρέθηκε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η εκκλησία είναι από τη Βυζαντινή περίοδο και βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Ιορδάνη στη βόρεια όχθη της θάλασσας της Γαλιλαίας.

Τα ευρήματα δείχνουν ψηφιδωτά πατώματα, κάποια εκ των οποίων διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και επιχρυσωμένα κομμάτια γυαλιού, τα οποία άνηκαν στα ψηφιδωτά, που δείχνουν το μεγαλείο της εκκλησίας.

Το ψηφιδωτό πάτωμα που βρέθηκε, «είναι μία απόδειξη ότι η εκκλησία είναι της Βυζαντινής περιόδου», δήλωσε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Στίβεν Νότλεϊ.

«Η εκκλησία των Αποστόλων, η οποία είχε χτιστεί πάνω από το σπίτι του Πέτρου και του Ανδρέα, θα έπρεπε να είναι ένα εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής» , συμπλήρωσε ο Νότλεϊ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει ανασκαφές μόνο στα δωμάτια που βρίσκονται στην νότια πλευρά της εκκλησίας, η οποία ανήκει σ' ένα μοναστηριακό σύμπλεγμα.

Η εκκλησία των Αποστόλων, αναφέρεται από τους ιστορικούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, του Βαυαρού επισκόπου Βίλιμπαντ, το 725 μ.Χ.. Στο ταξίδι του πέρασε από τη Βηθσαϊδά, όπου επισκέφτηκε την εκκλησία, που είχε χτιστεί πάνω από το σπίτι των αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα.

Οι ανασκαφές διεξάγονται στην περιοχή εδώ και τέσσερα χρόνια, χρειάζονται ακόμα έναν χρόνο για να ολοκληρωθούν και τα πιο πρόσφατα ευρήματα βρέθηκαν τον Ιούνιο.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα ενδυναμώνουν την άποψη ότι στην περιοχή, el-Araj, βρίσκεται το αρχαίο χωριό της Βηθσαϊδάς, η πατρίδα των Αποστόλων Φίλιππου, Ανδρέα και Πέτρου.

Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν αδέρφια, δούλευαν ως ψαράδες και ήταν οι πρώτοι που ακολούθησαν τον Ιησού και έγιναν μαθητές του.

Σύμφωνα με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, ψάρευαν όταν ο Ιησούς τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν, τότε άφησαν τα δίχτυα τους και τον ακολούθησαν.
 
 
 απο το reader

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *