Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σύστημα έξυπνης στάθμευσης στα Γιαννιτσά με mobile εφαρμογή

Πρόκειται για το πρόγραμμα ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων του δήμου Πέλλας.

Υλοποιήθηκε η πράξη με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

Αντικείμενο του έργου, εκτός των άλλων, είναι η δημιουργία mobile εφαρμογής πληροφόρησης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, η οποία διατίθεται στα Apple App Store και Google Play Store με τίτλο Pella smart parking. Μέσω της mobile εφαρμογής, οι πολίτες και οι επισκέπτες του δήμου ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης με χρήση γεωγραφικών υποβάθρων. Η πρόσβαση επιτρέπεται από κατάλληλες φορητές συσκευές (smart phones, PDA, κτλ.) με λειτουργικά συστήματα Android & iOS. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ενημέρωσης για διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του. Η εφαρμογή περιέχει και ενσωματωμένο οδηγό πόλης (city guide) για την περιοχή των Γιαννιτσών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και νέα του δήμου (Δελτία Τύπου / Διακηρύξεις), ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιείται και off line από τους χρήστες (χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με το διαδίκτυο).
Η περιοχή εφαρμογής του έργου είναι: η Οδός Χατζηδημητρίου (από το ύψος της οδού Ασμανίδη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα) και η οδός Βελίκα Ρώμα (από το ύψος της οδού Καψαμπέλη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα). Η ενημέρωση γίνεται και μέσω LED πινακίδων στα σημεία: στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα και στην οδό Χατζηδημητρίου στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.

Όλη η επικοινωνία γίνεται με τη εγκατάσταση στο οδόστρωμα υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, αναμεταδότες, Gateways για την μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης (ελεύθερης/κατειλημμένης).
 
 


Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *