Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μέχρι τις 15 Ιουνίου πρέπει να δηλωθεί η άδεια ειδικού σκοπού - Νέες οδηγίες

Τι προβλέπει νέα υπουργική απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα. Τα έντυπα για την προσωρινή διακοπή της αναστολής


Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα δηλωθούν συνολικά από τους εργοδότες στο σύστημα "Εργάνη" οι ημέρες χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Αυτό ορίζει νέα απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναφέρει πως ο εργοδότης γνωστοποιεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας όσους εργαζομένους του έκαναν χρήση της άδειας. Η γνωστοποίηση αυτή γίνεται μέσω του δημιουργούμενου προσωρινού εντύπου ειδικού σκοπού «Έντυπο 11.1 Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας.

Σε περίπτωση νέας παράτασης του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού, η γνωστοποίηση στοιχείων λήψης άδειας ειδικού σκοπού και συσχετιζόμενης κανονικής άδειας, γίνεται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού με το ανωτέρω απολογιστικό έντυπο.

Προσωρινή διακοπή της αναστολής

Με την ίδια απόφαση δημιουργείται νέο ειδικό έντυπο για την προδήλωση στο "Εργάνη" της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής σύμβασης, κατ εφαρμογή όσων προβλέφθηκαν στην τελευταία ΠΝΠ.

Όπως προβλέπεται, οι επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττεται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ, που επιλέξουν να κάνουν χρήση της προβλεπόμενης προσωρινής ανάκλησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες, υποχρεούνται να το γνωστοποιήσουν στο έντυπο του ΕΡΓΑΝΗ «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ, ΜΗ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ», σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη πραγματοποίησης της παρεχόμενης έκτακτης εργασίας.

Μετά από τη λήξη της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, συνεχίζεται η αναστολή της σύμβασης μέχρι της συμπληρώσεως του πλήρους χρονικού διαστήματος της. Για δε το χρονικό διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας κατ' εφαρμογή του παρόντος, υπόχρεος καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων είναι ο εργοδότης.

Το έντυπο είναι το εξής:
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *