Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου: "Ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται και πάλι"

Σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συμμετείχα την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο υπεύθυνος προγράμματος HELIOS, Milan Colin- Humljan, η κα Νατάσα Αραπίδου- συντονίστρια του πυλώνα της Απασχολησιμότητας HELIOS, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης- πρόεδρος κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, όλοι οι δήμαρχοι Πέλλας και Ημαθίας.

Τη συζήτηση με θέμα κοινωνικό-οικονομική ενδυνάμωση προσφύγων στην περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας, συντόνιζε ο περιφερειακός συντονιστής για το πρόγραμμα HELIOS στη Βόρεια Ελλάδα, κος Κώστας Κουσαξίδης.

Μετά την εισαγωγή για το σχετικό θέμα από τον κ. Milan Colic, και τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων Μετανάστευσης και Αγροτικής Ανάπτυξης, τοποθετήθηκα πρώτη, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες μας, στα μεγάλα προβλήματα των οποίων προστίθεται πλέον και η έλλειψη εργατών γης, λόγω του κορονο'ι'ού.

Επανέλαβα ότι ήδη η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης είναι τραγική, καθώς ξεκίνησαν οι καλλιεργητικές εργασίες και βεβαίως δεν είναι λύση η εργασία των μεταναστών, οι οποίοι ουδόλως γνωρίζουν τις καλλιεργητικές εργασίες, ούτε βεβαίως την Ελληνική Γλώσσα.

Ειδικά για το δήμο Σκύδρας είναι παντελώς ανέφικτη η σχετική σκέψη και τώρα που ήδη βρισκόμαστε στο και 5' απαιτείται άμεσα λύση με τους εργάτες γης Αλβανικής καταγωγής, που γνωρίζουν τις καλλιεργητικές εργασίες και τη γλώσσα μας.

Επίσης τόνισα στον Γ.Γ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπαγινέτα, ότι οι αγρότες δεν μπορούν να καταβάλλουν το ποσό που απαιτείται για το τεστ ή άλλη ιατρική εξέταση σχετικά με τον κορονο'ι'ό, για τους εργάτες γης που καλούν, πόσω μάλλον όταν θα πρέπει να καλέσουν περισσότερους του ενός και ζήτησα το Υπουργείο να ξαναδεί το θέμα.

Ο αγροτικός κόσμος δυστυχώς δοκιμάζεται και πάλι... η αγροτική παραγωγή- πυλώνας της Εθνικής μας οικονομίας κινδυνεύει... οι αγρότες μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.. απαιτούνται μέτρα και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *