Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ανακοινώσεις για αναστολή αδειών, Καθολικό εμβολιασμό & ανάγκη θωράκισης του ΕΣΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ


Στις 25/8/21 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πλήρη επ' αόριστο αναστολή από 1/9 των κανονικών αδειών για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και τον ΕΟΔΥ.

Η απόφαση για αναστολή των αδειών του λιγοστού εξουθενωμένου προσωπικού είναι η κυνική ομολογία των τραγικών ελλείψεων και ταυτόχρονα η απόδειξη ότι καμία "θωράκιση του ΕΣΥ" δεν έχει γίνει και πως οι "μόνιμες προσλήψεις" στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση είναι μόνο στα χαρτιά.

Είναι η κορύφωση της επί 1,5 χρόνο πλήρους απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών ,όλων των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δεν πάει άλλο. Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Η απόφαση για αναστολή των αδειών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μαζί με το λαό δυναμώνουμε τον αγώνα για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

Η ΟΕΝΓΕ από κοινού με τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί σχέδιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων διαρκείας και απεργιακής κλιμάκωσης.

- Απαιτούμε τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις

-- Απαιτούμε ουσιαστική εκπαίδευση για τους ειδικευόμενους που έχουν μετατραπεί σε "πολυεργαλεία COVID" Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων

- Απαιτούμε τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος στο καθεστώς των ΒΑΕ

- Απαιτούμε να ανακληθεί η αναστολή των αδειών

- Απαιτούμε να μην μπει σε αναστολή, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *