Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Άλλη μια δράση αντιμετώπησης ενός χρόνιου προβλήματος που αφορά τις κοπές επικίνδυνων δέντρων


Σε εξέλιξη βρίσκεται και φέτος ο προγραμματισμός του Δήμου Αλμωπίας για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος, ο οποίος απευθύνεται στο κλάδεμα και τις κοπές επικίνδυνων δέντρων.

Ως εκ τούτου, πραγματοποιούνται εργασίες κλαδέματος και κοπής επικίνδυνων δέντρων στα κοιμητήρια και τους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου. Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών από την πτώση επικίνδυνων κλαδιών/δέντρων σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων, όπως επίσης, και προληπτικό χαρακτήρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Οι κοπές των επικίνδυνων δέντρων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με ειδικά/εξειδικευμένα συνεργεία, προς αποφυγή προκλήσεων ζημιών σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και τις υποδείξεις των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κοπών/κλαδεμάτων επικίνδυνων δέντρων στις εξής κοινότητες:

Αριδαία, Άλωρο, Άψαλος, Βορεινό, Δωροθέα, Εξαπλάτανος, Θηριόπετρα, Ίδα, Κωνσταντία, Λουτράκι, Λυκόστομο, Νερόμυλοι, Ξιφιανή, Οικισμός Μοναστηρακίου, Όρμα, Περίκλεια,
Πιπεριά, Πολυκάρπη, Προμάχοι, Ριζοχώρι, Σωσάνδρα, Υδραία, Φιλώτεια, Φούστανη,
Χρύσα – Τσάκοι, Χρυσή.

Παράλληλα, τα συνεργεία Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου μας, εκτελούν καθημερινές εργασίες καθαρισμού, κλαδέματος και περιποίησης του πρασίνου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αλμωπίας.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια να διατηρήσουμε τον Δήμο μας καθαρό, όμορφο και ασφαλή με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Πρασίνου και Ανακύκλωσης

Πολυξένη Νάνου


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *