Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Προσδοκίες του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας


Προσδοκίες του Προέδρου

του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας

Νικόλαου Γκοτζαμάνη

από την νέα κυβέρνησηΟ λαός έδωσε εντολή στην καινούργια κυβέρνηση και τώρα πλέον πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να επιδείξουν έργο.

Σαν Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση

να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και του λαού.

Θα πρέπει άμεσα να καταργήσει το σύνολο των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και στη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανατροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης άμεσα μέτρα για την μη εκποίηση του εθνικού πλούτου.

Ζητάμε ένα Κράτος Δικαίου και πρόνοιας που να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Διεκδικούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.

Πρέπει να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους στη χρηματοδότηση. Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, επέκταση ποσού και χρόνου καταβολής επιδόματος ανεργίας.

Ζητάμε Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Άλλο ένα κύριο αίτημα είναι η στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ, και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Επίσης όταν το ΣΕΠΕ κάνει προσφυγές στα δικαστήρια οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται και να εκτελούνται άμεσα.

Πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Πρέπει να υπάρχει μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Ζητάμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

Μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας, να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

Σε τοπικό επίπεδο τα νοσοκομεία μας θέλουν επάνδρωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την σωστή λειτουργία τους.

Πρέπει να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης- Γιαννιτσών- Έδεσσας- Φλώρινας.

Να γίνει η σύνδεση του νομού μας με την Εγνατία οδό καθώς και η σύνδεση της Έδεσσας με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Τέλος πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια του τρένου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας, τα οποία πρέπει να λειτουργούν με ασφάλεια και με τακτικά δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται όλοι.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *