Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ποινή κάθειρξης 25 ετών στον Τάσο Θεοφίλου

Ποινή κάθειρξης 25 ετών στον Τάσο ΘεοφίλουΚρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία - Αθώος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» - Οι πράξεις του δεν συνδέονται με τρομοκρατία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Κάθειρξη 25 ετών επιβλήθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας στον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος δικάστηκε για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της συμμετοχής στην παραπάνω οργάνωση και ένοχο, κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Ακόμη το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για το αδίκημα της απλής ληστείας αναγνωρίζοντας, ωστόσο, με την απόφασή του ότι καμία από τις παραπάνω πράξεις του δεν συνδέονται με τρομοκρατία.

Για τις πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος το δικαστήριο του επέβαλλε 16 έτη για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και 15 έτη για τη ληστεία. Τελικώς, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κατά συγχώνευση 25 έτη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων της υπεράσπισης, οι οποίοι ανέφεραν πως η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο «είναι σαν καταδίκη του για τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 άλλα και για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.

Ξεκινώντας την αγόρευση του η εισαγγελέας εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός, όπως είπε, ότι στο εδώλιο κάθεται ένας νεαρός με υψηλό IQ και ζήτησε την ενοχή του για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα αλλά και τα αδικήματα της οπλοφορίας, οπλοχρησίας, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Αντίθετα η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, διακεκριμένης κλοπής αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες για πλαστογραφία.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση του είπε ακόμη ότι ο Τ. Θεοφίλου συμμετείχε στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ότι αρχικά ο ρόλος του στη οργάνωση ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχτηκε σε πρωταρχικό.



Πηγή: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *