Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Καταρρέει η Σοβιετική Ένωση (Σαν σήμερα 7/2)

1959 Ψηφίζεται στην Κούβα ένα διάταγμα μέσω του οποίου αποκτούν την κουβανική υπηκοότητα όλοι οι αλλοδαποί διοικητές του αντάρτικου στρατού. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται αποκλειστικά
στην περίπτωση του Τσε Γκεβάρα, αποτελώντας ένα είδος φόρου τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπό του και τη συμβολή του στην επανάσταση.

1937 Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου κι έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β', ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στην Κύθνο και έπειτα στη Θάσο.

1919 στη Γερμανία, ο νέος πρόεδρος Φρίντριχ Έμπερτ κατήγγειλε τους όρους της ανακωχής, που υπογράφτηκε στις 11 Νοεμβρίου και οριστικοποίησε το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Mουσική 7/2
1934 Ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας King Curtis (Curtis Ousley 1934-1971) γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της soul και R&B. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Buddy Holly, Aretha Franklin κ.α. Το Μάρτιο του 1970 στην 12η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Best R&B Instrumental Performance" για το ορχηστικό θέμα "Games People Play". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 6 Μαρτίου του 2000.

1959 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας Guitar Slim (Eddie Jones 1926-1959) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στη Νέα Υόρκη από πνευμονία. Υπήρξε έμπνευση για τους Albert Collins και Jimi Hendrix. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "The Things That I Used to Do" το οποίο πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll".


Αθλητισμός 7/2
7/2/2000    Κυκλοφορεί η αθλητική εφημερίδα “Derby Sports” με εκδότη τον Γιώργο Τράγκα

7/2/1999    Ο ινδός Anil Kumble γίνεται ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του κρίκετ που σημειώνει και τα 10 άουτ (wickets) σε ένα inning αγώνα τεστ

7/2/1994    Ο Michael Jordan υπογράφει συμβόλαιο με τους White Sox, ομάδα του μπέιζμπολ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *