Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι του super market 'ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ' στο ialmopia: "Υπομονή τέλος!"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ialmopia: Συνεχίζεται για 3η ημέρα η επίσχεση εργασίας στον '' ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ '' Αριδαίας - Τι δήλωσαν οι εργαζόμενοι

Συνεχίζεται για 3η ημέρα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ ''ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ'' με μεγάλη συμμετοχή. Στο νομό Πέλλας, η συμμετοχή ξεπερνά το 90%, με εμφανή την υποστήριξη από τις τοπικές κοινωνίες.


Ειδικότερα, στην Αριδαία, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην επίσχεση εργασίας από νωρίς το πρωί, διεκδικόντας δεδουλευμένα 6 μηνών, καθώς κι εγγυήσεις ότι δε θα χάσουν τις δουλειές τους και δεν θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους.


Μιλώντας στο www.ialmopia.gr , οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της εταιρείας επί της οδού Αθανασίου Διάκου, τόνισαν την ιώβεια υπομονή που έχουν επιδείξει τους τελευταίους μήνες απέναντι στις υποσχέσεις του εργοδότη τους, ο οποίος, όπως ανέφεραν, δεν προσήλθε καν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Αντ' αυτού, όπως δηλώνουν, στη συνάντηση προσήλθε μόνο ένας λογιστής της εταιρείας, ο οποίος κι έκανε γνωστές τις προθέσεις του κυρίου Αρβανιτίδη. Σύμφωνα με αυτές, όλα τα έσοδα από τα Σούπερ Μάρκετ της αλυσίδας θα πηγαίνουν για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας προς τους προμηθευτές της, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι και - σε τελική ανάλυση - να οδηγηθούν σε παραίτηση.

Αυτή η στάση είχε ως αποτέλεσμα να προβούν σε επίσχεση εργασίας, ως ύστατο μέτρο για να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Παραταγμένοι έξω από το υποκατάστημα, ενημερώνουν τον κόσμο για την κατάσταση, χωρίς να εμποδίζουν την είσοδό του στο σούπερ μάρκετ. Είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία όπως τονίζουν, που σκοπό έχει να αναδείξει το πρόβλημα στους πολίτες και να
στείλει δυναμικό μήνυμα στην εργοδοσία.


Τέλος, μας πληροφόρησαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να κερδίσουν τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα συστρατευθούν με τους εργαζομένους των υπολοίπων καταστημάτων της εταιρείας, στη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9/2 στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.





ialmopia.gr 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *