Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

«Κυβερνητικό τερτίπι» και απόπειρα της κυβέρνησης να σπάσει τα μπλόκα χαρακτηρίζουν αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας τις κυβερνητικές
αποφάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τονίζουν ότι οι διορθωτικές κινήσεις «δεν αποτελούν καν ασπιρίνη» για τον αγροτικό κόσμο και δηλώνουν θα συνεχίσουν και θα μαζικοποιήσουν τα μπλόκα.


Παρασκευή και Σάββατο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνάντηση συντονισμού των μπλόκων πανελλαδικά στη Νίκαια.

Την ίδια ώρα, αναστέλλουν, για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου τον αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ. οι αγρότες της Κρήτης με σκοπό να εξετάσουν προσεκτικά τα επτά διορθωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με το φορολογικό. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 2 μμ. θα συνεδριάσουν οι επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων προκειμένου να καταλήξουν σε αποφάσεις αν θα συνεχίσουν ή αν θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, σε συντονισμό πάντα με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας. 


Σύσκεψη αγροτών στην Νίκαια


Μάλιστα, σε σύσκεψη των φορέων στο μπλόκο της Νίκαιας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες στάχτη στα μάτια και εμπαιγμό.

Σημείωσε ότι πρόκειται για κοροϊδία γιατί ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μόνο για τα βιβλία, αλλά συνδέεται με το κουτσούρεμα των επιδοτήσεων κατά 50% από τη νέα ΚΑΠ, με τη ποσόστωση παραγωγής και άλλα.

«Αυτά τα μέτρα τα θεωρούμε εμπαιγμό, κοροϊδία και συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυνατά πιο αποφασιστικά...», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας.



«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας. Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

«Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα ο έλληνας αγρότης. Περιμένουμε να ακούσουμε αποτελεσματικές ρυθμίσεις πάνω στη βάση των γνωστών αιτημάτων μας», σημείωσε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κώστα Τζέλλα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για το Σάββατο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.






Τα κυβερνητικά μέτρα



Αναλυτικά, στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

·Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

·Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

·Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

·Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.

·Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).

·Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.

·Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.





ΠΗΓΗ: agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *