Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απεργίες σε νοσοκομεία, σχολεία και δήμους - Στους δρόμους ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή



Δυναμική ήταν η παρουσιά των εργαζόμενων στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και αντικατάστασής του από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Η συγκέντρωση της Πέμπτης, έγινε στις 11 έξω από το υπουργείο Υγείας, και πορεία στη Βουλή.Παρασκευή απεργούν σχολεία και δήμοι.

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, στάσεων εργασίας, διαδηλώσεων, αλλά και δικαστηρίων, χαρακτηρίζουν το εργασιακό τοπίο στο δημόσιο τομέα για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη- οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων πραγματοποίησαν πανυγειονομική απεργία, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Η συγκέντρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου της Υγείας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί με συνάντηση έξω από το Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία πορεία προς τη Βουλή. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας θα δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας.

Για την Πέμπτη προέκυψε, αν και δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, η ψήφιση από τη Βουλή, του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου,στη Βουλή.

Την Παρασκευή η ομοσπονδία των εργαζόμενων στους Δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8πμ έως τις 12 και συγκέντρωση στις 9πμ έξω από το ΣτΕ,ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής κατά του Ν.4172/2013 βάσει του οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι και προωθείται η απόλυσή τους.

Επίσης την Παρασκευή, 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ, που μέχρι τις 23 Μαρτίου που λήγει η περίοδος της διαθεσιμοτητας, θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν απολυθεί κανένας καθηγητής. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10.30πμ στα Προπύλαια.

Η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας στις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής, για να μπορέσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Εκτός των απεργιών, υπάρχουν και τα δικαστήρια. Την Πέμπτη στη Μυτιλήνη δικάζονται συνδικαλιστές μετά από έγκληση της ΑΝΕΚ για συμμετοχή τους σε ναυτεργατική κινητοποίηση και την Παρασκευή στην Αθήνα, στο εδώλιο θα βρεθούν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.



Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *