Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η Σερβία απέσυρε τα στρατεύματά της από τα εδάφη της Αλβανίας (Σαν σήμερα 25/10)

1914: η Μεγάλη Βρετανία, συγχρόνως με την κήρυξη του πολέμου κατά της Τουρκίας, προέβη και σε προσάρτηση της Κύπρου.

1974: οι υπουργοί Εξωτερικών 19 αραβικών χωρών συναντήθηκαν στο Ραμπάτ του Μαρόκου και συμφώνησαν να στηρίξουν σθεναρά τον Οργανισμό για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης του Γιάσερ Αραφάτ.

1995: ως νομικά αβάσιμες επέστρεψε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας 1.000 περίπου αγωγές αποζημιώσεων που είχαν υποβάλει Έλληνες πολίτες κατά του γερμανικού κράτους. Εκκρεμές παραμένει το θέμα, ανέφερε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 25/10
 
1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας Glenn Tipton (Glenn Raymond Tipton) γεννήθηκε στο Blackheath της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό heavy metal συγκρότημα Judas Priest.
 
1955 Ο Γερμανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Matthias Jabs γεννήθηκε στο Αννόβερο της Γερμανίας. Το 1978 μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Ulrich Roth, πήρε τη θέση του στο hard rock συγκρότημα Scorpions όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
 
1991 Ο Αμερικανός ατζέντης και διοργανωτής συναυλιών Bill Graham (Wolodia Grajonca 1931-1991) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Βαλέχο της Καλιφόρνια. Ο Graham επέστρεφε σπίτι του μετά από μια συναυλία των Huey Lewis and the News στο Concord Pavilion. Οργάνωσε συναυλίες για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της rock, όπως Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Grateful Dead, Santana, The Rolling Stones, John Fogerty, Crosby, Stills, Nash & Young κ.α.
 
Αθλητισμός 25/10

 
2007 Η αρχή του τέλους για την «Αθλητική Ηχώ» την παλαιότερη αθλητική εφημερίδα. Για να αποφύγει να πληρώσει τους πιστωτές της η εταιρεία που την εκδίδει αλλάζει τον τίτλο σε «Αθλητική» και αρχίζει από το νο 1 την αρίθμηση των φύλλων. Η αρίθμηση της εφημερίδας που εκδόθηκε για πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου 1945 σταμάτησε στο υπ’ αριθμόν 18.191 φύλλο. Ούτε αυτό το τρικ όμως κατάφερε να σώσει την εφημερίδα που έπειτα από λίγους μήνες έκλεισε λόγω χρεών.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/musicdiary.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *