Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η είδηση ότι βρέθηκαν οι γονείς της Μαρίας έκανε το γύρο του κόσμου (vids)

Η είδηση ότι εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου.



Την υπόθεση παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή τα ξένα ΜΜΕ.

Η βρετανική Daily Mirror αναφέρει ότι η βιολογική μητέρα της Μαρίας, την πούλησε γιατί δεν είχε χρήματα για να την κρατήσει..

«Μη μπορώντας να αντεπεξέλθει η Σάσα πούλησε το κοριτσάκι της στους πλειοδότες. Mια συμμορία διακινητών παιδιών, ένας μυστηριώδης Βούλγαρος μεσάζων, ονόματι Μιχάλης και η εκδιδόμενη φίλη του, περιέφεραν το παιδί στην κεντρική Ελλάδα προτού το αγοράσουν για 1.000 ευρώ οι τσιγγάνοι που παρουσιάστηκαν ως γονείς της Μαρίας», αναφέρει η εφημερίδα.

«Το μυστήριο της Μαρίας: Αυτή είναι η κόρη μας» είναι ο τίτλος και της Daily Τelegraph, ενώ ο ρεπόρτερ της βρετανικής Daily Mail υποστηρίζει ότι είδε το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που γέννησε στην Ελλάδα η Ρούσεβα.

«Χαρτιά από τη Λαμία δείχνουν ότι η Ρούσεβα γέννησε στις 31/1/2009. Αυτή είναι η ημερομηνία που έδωσαν ως ημερομηνία γενεθλίων της μικρής Μαρίας και το ζευγάρι των τσιγγάνων. Σε επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές, υποστήριξε ότι ήταν ανύπαντρη και δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας. Ωστόσο μετά από έλεγχο προέκυψε ότι η Ρούσεβα ήταν παντρεμένη και είχε ήδη δυο παιδιά», έγραψε η Daily Mail.

«Οι 'γονείς' της Μαρίας δίνουν DNA», αναφέρει το BBC σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του σελίδα.




Το δίκτυο CNN μπήκε στον καταυλισμό που μεγάλωσε η Μαρία.

«Η κάλυψη των ΜΜΕ στην υπόθεση της Μαρίας εξόργισε αυτή την κοινότητα και πολλοί αρνήθηκαν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους. Αυτοί που ζουν στα Φάρσαλα λένε ότι η Μαρία εγκαταλείφθηκε από τους πραγματικούς γονείς της και ότι δεν είναι θύμα εμπορίας», ανέφερε ο ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου.






Kαι οι γαλλικές εφημερίδες Liberation, Le Parisien. και Le Monde αναφέρονται στην υπόθεση και τις εξελίξεις με συνεχή δημοσιεύματά τους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά που εδρεύει στη Βουδαπέστη, προειδοποίησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης να μην διαδίδουν προκαταλήψεις κατά των Ρομά, έπειτα από τις πρόσφατες υποθέσεις στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Δείτε όλα τα έγγραφα και λεπτομέρειες που αφορούν στη διπλή οικογενειακή κατάσταση της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας

Το lamiastar.gr δημοσιεύει όλα τα έγγραφα του ληξιαρχείου Λαμίας, με τα οποία δηλώθηκε η γέννηση ενός κοριτσιού στις 31 Ιανουαρίου 2009, από μητέρα Βουλγαρικής καταγωγής.

Ουσιαστικά, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Λαμιέων επιβεβαιώνει ότι είχε όντως εμφανιστεί γυναίκα από τη Βουλγαρία με στοιχεία ταυτότητας Σάσα Ρούσεβα (Sasha Ruseva, του γένους Αλέκοβα, από το Μπουργκάς) προκειμένου να δηλώσει τη γέννηση της κόρης της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου του 2009.

Στο έγγραφο του Δήμου, μάλιστα, μπορεί κανείς να διαβάσει την πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση:

"Είναι παντρεμένη, ενώ στο νοσοκομείο δήλωσε ότι είναι άγαμη και έχει το επίθετο του συζύγου της. Περιμένουμε δικαστική απόφαση", ενώ στο πάνω μέρος της ληξιαρχικής πράξης επιπρόσθετα υπάρχει η υποσημείωση "προσοχή είναι παντρεμένη".
Πιθανόν, η Σάσα Ρούσεβα να μην ήθελε να προσθέσει στην οικογενειακή της μερίδα ένα ακόμη παιδί, καθώς από τα επίσημα έγγραφα εμφανιζόταν ως μητέρα άλλων δυο τέκνων.

Να σημειωθεί ότι το ζεύγος Sasha Ruseva και ο Atanas Rusev εμφανίστηκαν σήμερα σε Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ως οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο Ρομά, με τους οποίους ζούσε στην Ελλάδα η Μαρία και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ότι το παιδί, τους το είχε δώσει ζευγάρι από τη Βουλγαρία.

Οι δυο αθίγγανοι οι οποίοι παρουσιάζονταν ως "γονείς" του μικρού κοριτσιού, οδηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες στον ανακριτή Λάρισας και ο 39χρονος υποστήριξε ότι το παιδί, τους δόθηκε από τη φυσική του μητέρα, όταν ήταν βρέφος.

Πρόκειται για τους ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα και ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.

πηγη:Newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *