Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Θερμή υποδοχή Αντ. Σαμαρά στην Αστόρια


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και στελέχη του σχολείου της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Ο πρόεδρος της
Σχολικής Επιτροπής του σχολείου, Νίκος Ανδριώτης, παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό, έκανε και έμμεση αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα γύρω από την Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «μια φωτογραφία αξίζει χιλιάδες λέξεις», σημειώνοντας το γεγονός με τις συλλήψεις «ανθρώπων που κηρύττουν καθετί που δεν είναι ελληνικό». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αξίζει καλύτερα», εκφράζοντας τη σιγουριά ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για να οδηγηθεί η ιστορία μέχρι τέλους.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ανδριώτη, τονίζοντας ότι «ξεχωρίζει εκείνους που επιζητούν πραγματικά την πρόοδο από εκείνους οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως σωτήρες, την ώρα που έχουν ασπαστεί ιδέες, που όπως είπε ο κ. Ανδριώτης, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή στην πατρίδα», καλώντας τα παιδιά να είναι περήφανα για την καταγωγή τους. Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει σε ένα «νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της Ανάπτυξης και του Δυναμισμού, αυτό που μας αξίζει».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «η νεολαία είναι η μεγάλη επένδυση, η μεγάλη ελπίδα. Και ο πόνος που ζούμε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η Βασιλική (μαθήτρια που καλωσόρισε τον πρωθυπουργό εκ μέρους του σχολείου) θα περάσει και θα έρθουν τα χαμόγελα».

Τέλος, κάλεσε μαθητές και γονείς να επισκεφθούν την Ελλάδα ή να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας με έμφαση ότι «ο Ελληνισμός ήταν πάντα γενναιόδωρος και σήμερα πήραμε κουράγιο από εσάς. Να είστε πάντα δυνατοί».

Αναχωρώντας από το σχολείο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «αυτές εδώ είναι ώρες μεγάλης συγκίνησης, γιατί είναι τα παιδιά, το αύριο του Ελληνισμού, είναι η δύναμη της Διασποράς και είναι το δάκρυ από χαρά που βγάζει κανείς όταν είναι μαζί τους, γιατί είναι Ελληνόπουλα, είναι δυναμικά, χαρούμενα και είναι έτοιμοι επιστήμονες σε λίγο. Και πάνω απ' όλα δεν έχουν απλώς γνώμη για την Ελλάδα. Επειδή έχουν καταπληκτικούς δασκάλους, έχουνε γνώση για την Ελλάδα. Και η διαφορά είναι μεγάλη».

Εκτός από τον κ. Ανδριώτη, καλωσόρισαν τον πρωθυπουργό ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η μαθήτρια Βασιλική Τσαγκάρη. Στο σχολείο φοιτούν περισσότερα από οκτακόσια παιδιά.

Τέλος, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου παρουσίασαν στον κ. Σαμαρά καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια. Πριν αναχωρήσει από το σχολείο, ο πρωθυπουργός υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.




Πηγή: Καθημερινή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *