Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αγιασμός στη σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως...
 
Στον χώρο του Ενοριακού Κέντρου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών παρευρέθηκαν κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, καθηγητές της Σχολής, μαθητές και γονείς.
 
Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του έκανε αναδρομή στις ρίζες της λειτουργικής μουσικής της Εκκλησίας και τόνισε ότι εξελίχθηκε με πρωτοστάτες μεγάλους πατέρες και θεολόγους προκειμένου να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους πιστούς στην προσευχή και ιδιαίτερα στην μετοχή στις ιερές ακολουθίες. Σημείωσε επίσης ότι η αξία της βυζαντινής μουσικής και κατ᾿ επέκταση του έργου ενός ιεροψάλτη έγκειται πρωτίστως στο ότι υπηρετεί την σωτηρία των πιστών, όπως και όλες οι άλλες λειτουργικές τέχνες της Εκκλησίας. Ευχήθηκε τέλος πρόοδο στους μαθητές και επιτυχία στους υπευθύνους και τους διδάσκοντες.
 
Οι εγγραφές στη Σχολή συνεχίζονται, ενώ από την Πέμπτη (3/9) αρχίζουν κανονικά τα μαθήματα.
 
Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Σχολής καθημερινά 09.30-13.30 στο τηλ. 2381023500 (εσωτερικό 5) και τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης 17.30-20.30 στο τηλ. 2382022796.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *