Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σταμενίτης: Ζήτησε αλλαγή του τρόπου μετάκλησης των εποχικών εργατών

Συνεχίζει τις επαφές ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου μετάκλησης των εποχικών εργατών στην αγροτική οικονομία...

Συγκεκριμένα πραγματοποίησε συναντήσεις με υπεύθυνους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη .
Ο κ. Σταμενίτης ανέφερε στους αρμόδιους το ζήτημα του ποσού που απαιτείται να προκαταβάλει ο παραγωγός για κάθε μετακλητό εργάτη από τρίτη χώρα ( 1.780 ευρώ για 6 μήνες για άτομα μέχρι 25 ετών και 2.040 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λαθραία εργασία πολιτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα με τουριστική βίζα. Το γεγονός αυτό έχει ως άμεση συνέπεια φαινόμενα όπως, η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η ανομία και παράλληλα με την εφαρμογή της φορολογίας των αγροτών με βιβλία εσόδων – εξόδων προκαλεί αδιέξοδο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση της προκαταβολής και την παροχή δυνατότητας για πολλαπλούς εργοδότες, με σκοπό την αύξηση την ελάφρυνση των παραγωγών, την αύξηση των εσόδων του ΟΓΑ και των ταμείων του κράτους και παράλληλα εξασφαλίζει και την απαραίτητη μονιμότητα στην παραγωγική εργασία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *