Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους σύνταξη για 360.000 δικαιούχους -Περίμεναν πάνω από ένα χρόνο

Βαθιά οικονομική ανάσα αναμένεται να πάρουν άμεσα 360.000 δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν ως και ένα χρόνο για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα τους. 

Μάλιστα η
προσωρινή σύνταξη καθορίζεται πλέον στο 95% της κανονικής και θα βγαίνει σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό της προσωρινής σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται του 95% του εκάστοτε ισχύοντος κατά κατηγορία σύνταξης κατώτατου ορίου». Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία, τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εκδίδουν προσωρινή σύνταξη μέσα σε 45 ημέρες από την υποβολή της αίτησης που συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 σχετικά με τον χρόνο ασφάλισης και την υποβολή των δικαιολογητικών.



Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *