Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας - Άρθρο του Γιάννη Λυβιάκη

Τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν ακόμα περισσότερους κατοίκους αυτής της χώρας σε... απόγνωση. Χωρίς δώρο και χωρίς δουλειά. Κάποιοι θα είναι στο δρόμο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σπίτι τους. Χωρίς φαγητό, ζεστασιά και αγάπη. Οι υπόλοιποι θα περάσουμε τις γιορτές με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Θα εορτάσουμε τα Χριστούγεννα και θα καλωσορίσουμε το 2014. Θα ευχηθούμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους.

Μόνο που για να γίνει πράξη αυτή η ευχή απαιτούνται αλλαγές. Οχι επανάληψη λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος. Ούτε, όμως, διατήρηση των πολιτικών εκείνων που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή πληθαίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν συντροφιά και παρέα. Και οι γιορτές, πάντα, είναι το πένθος των ανθρώπων που είναι μόνοι. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, όσοι δεν είμαστε. Ας μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Ας γίνουν αυτές οι μέρες, μέρες για μια άλλη αντίληψη. Με το βλέμμα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Οχι απλώς και μόνο θεωρητικά, μα και πρακτικά.

Στα Χανιά, για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται ακόμη μια χρονιά μια σημαντική διοργάνωση, που συνδυάζει το εορταστικό πνεύμα με την αλληλεγγύη.

Πρόκειται για το Santa Run που θα υλοποιηθεί ακόμη μια χρονιά στις 27 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή, χιλιάδες πολίτες, ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, θα τρέξουν στους δρόμους της πόλης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Πέρυσι, από την ίδια δράση, συγκεντρώθηκαν 27.147 ευρώ, τα οποία δόθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, τη «Μεγαλόχαρη» και τον «Ορίζοντα», τους τέσσερις συλλόγους της πόλης που βοηθούν παιδιά με προβλήματα υγείας. Σε άλλες πόλεις της χώρας, αυτές τις μέρες διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις-δραστηριότητες αλληλεγγύης προς όσους έχουν ανάγκη.

Τώρα, με αφορμή τις εορταστικές ημέρες, αναπτύσσεται ιδιαίτερα ένα πνεύμα αλληλεγγύης, το οποίο δεν πρέπει να περιοριστεί στο διάστημα αυτό. Αλλά να μας ακολουθήσει και να το ακολουθήσουμε και μετά τις εορτές. Να διατηρήσουμε την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας. Και να μην την... παραδώσουμε στις ορέξεις όσων θα επιθυμούσαν τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής που μας κρατάει ζωντανούς.



πηγη:enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *