Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο Καλάσνικοφ - Ο Ρώσος σχεδιαστής όπλων

"Πλήρης ημερών" στα 94 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο εφευρέτης του διάσημου αυτόματου τυφεκίου Καλάσνικοφ ή AK-47. 

 O Καλάσνικοφ υπέφερε τα τελευταία χρόνια από την καρδιά του και είχε εισαχθεί στην εντατική νοσοκομείου της πόλης Izhevsk, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο που κατασκευάζει το ομώνυμο όπλο, από τις 17 Νοεμβρίου. 

 Ο Καλάσνικοφ ήταν αυτοδίδακτος, δεν είχε τελειώσει καν το Λύκειο. Πολλές φορές είχε ερωτηθεί αν είχε μετανιώσει που εφηύρε το όπλο με το οποίο είχαν σκοτωθεί οι περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία 50 χρόνια. "Εφηύρα το όπλο για την προστασία της μητέρας πατρίδας. Δεν έχω τύψεις, ούτε ευθύνη για τη χρήση του από τους πολιτικούς" έχει δηλώσει. "Είμαι περήφανος για την εφεύρεσή μου, αλλά λυπάμαι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες". 



Πηγή: www.lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *