Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τα δώδεκα πιο θεαματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο (pics)

Φτιαγμένα από lego, μακαρόν και... μπουκάλια- Δείτε τις φωτογραφίες

Υπάρχει η συγκινητική παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως το ξέρουμε, με τα κλαδιά του και τα στολίδια του. Υπάρχουν όμως και διαφορετικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, φτιαγμένα από… Lego ή μακαρόν.

Τα δώδεκα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο επιχείρησε να ξεχωρίσει το CNN.

1. Βίλνιους, Λιθουανία



Είναι το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Βαλκάνια αυτό που κοσμεί την παλιά πόλη της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, με ύψος 25 μέτρα. Δεν πρόκειται ασφαλώς για δέντρο αλλά για έναν μεταλλικό σκελετό «δεμένο» με κλαδιά. Κάτι παρόμοιο είχαμε κάποτε και στην Αθήνα…

2. Χριστουγεννιάτικο δέντρο από Lego, Legoland, Μαλαισία


Το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ασίας βρίσκεται στη Μαλαισία αλλά το πιο εντυπωσιακό δεν είναι το ύψος του αλλά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο: Lego! Το δέντρο των 9 μέτρων είναι φτιαγμένο από 400.000 τουβλάκια

3. Rockefeller Center, Νέα Υόρκη



Όταν φωταγωγήθηκε τραγούδησαν στο κοινό οι Mariah Carey, Leona Lewis και Goo Goo Dolls. Έχει ύψος 23 μέτρα και ζυγίζει 12 τόνους. Η διακόσμησή του αποτελείται από 45.000 LED και το αστέρι του είναι φτιαγμένο με κρυστάλλους Swarovski. Το δέντρο δώρισε στο Κέντρο Rockefeller η οικογένεια Vargoshe, που το είχε φυτέψει στον κήπο του σπιτιού της στο Κονέκτικατ πριν από 20 χρόνια.

4. Galeries Lafayette, Παρίσι



Έχει ύψος 20 μέτρα και είναι το υψηλότερο που φιλοξενείται σε κλειστό χώρο, στο πολυκατάστημα Galeries Lafayette στο Παρίσι. Γιορτάζοντας τα 30α γενέθλιά της η εταιρεία Swatch συνέβαλε στο σχεδιασμό του δέντρου και του μικρού παιχνιδο-χωριού στα κλαδιά του.

5. Το δέντρο που επιπλέει, Ρίο ντε Τζανέιρο



Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό το χριστουγεννιάτικο δέντρο που επιπλέει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το οποίο η πόλη «διαφημίζει» ως το μεγαλύτερο δέντρο που επιπλέει στον κόσμο.
Φωταγωγήθηκε μπροστά σε 100.000 Βραζιλιάνους, έχει ύψος 85 μέτρα και βάρος 540 τόνους!

6. Χριστουγεννιάτικο δέντρο, Ουάσινγκτον



Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε να πατήσει το κουμπί που θα φωταγωγούσε το δέκα μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τον Λευκό Οίκο. Τη φροντίδα του έχει αναλάβει η υπηρεσία National Park Service.

7. Πύλη του Βρανδεμβούργου, Γερμανία



Μετά την πτώση του τείχους, η Νορβηγία δίνει στη γερμανική πρωτεύουσα ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο, ως ένδειξη ειρήνης και αλληλεγγύης.
Το δέντρο τοποθετείται πάντα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

8. Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μακαρόν, ξενοδοχείο Ritz-Carlton, Βόρεια Καρολίνα



Να κι ένα βρώσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο: αυτό του ξενοδοχείου Ritz-Carlton, Βόρεια Καρολίνα είναι φτιαγμένο από 8.000 πολύχρωμα μακαρόν! Για να ολοκληρωθεί χρησιμοποιήθηκαν 10.008 αυτά, 110 κούπες ζάχαρη και 57 κούπες αμύγδαλο. Η ομάδα που το έφτιαξε αφιέρωσε 58 ώρες.

9. Δέντρο-ομπρέλα, ξενοδοχείο Goring, Λονδίνο



Η εταιρεία Fulton που φτιάχνει ομπρέλες ανέλαβε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το ξενοδοχείο Goring του Λονδίνου, που είναι ασφαλώς στολισμένο με… ομπρέλες.

10. Χριστουγεννιάτικο δέντρο «όπερα», Grand Hotel de Bordeaux & Spa, Μπορντώ, Γαλλία



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Grand Hotel de Bordeaux & Spa στο Μπορντώ, της Γαλλίας αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την L'Opera National de Bordeaux.

11. Χριστουγεννιάτικο δέντρο Fendi, Hotel de Russie, Ρώμη



Δημιούργημα του ιταλικού οίκου μόδας Fendi το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ξενοδοχείο Hotel de Russie συη Ρώμη., στολισμένο με τσάντες.

12. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της ανακύκλωσης, Λονδίνο



Ταπεινής προελεύσεως αλλά εντυπωσιακό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το Ealing Town Hall στο Λονδίνο, είναι φτιαγμένο από 900 πλαστικά μπουκάλια που συνέλεξαν μαθητές του τοπικού σχολείου.
Το μήνυμα που στέλνει είναι πως την εορταστική περίοδο παράγουμε τα περισσότερα σκουπίδια σε σχέση με κάθε άλλη εποχή.
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *