Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα και για το Παρακαταθηκών και Δανείων

Βόμβα και για το Παρακαταθηκών και ΔανείωνΤην δική του απάντηση για την υπόθεση της επιχείρησης «Ευρυτανία Α.Ε», για την οποία κατηγορείται και ο πρώην νομάρχης και βουλευτής, σήμερα, της ΝΔ, Κώστας Κοντογιώργος.

Μιλώντας στο newpost ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επεσήμανε τις ευθύνες που βαρύνουν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το επίμαχο δάνειο των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ προς την «Ευρυτανία Α.Ε».

«Η ποινική ευθύνη του πρώην νομάρχη και σημερινού βουλευτή κ. Κοντογιώργου συνίσταται στο ότι έδωσε την εγγύηση της τότε Νομαρχίας Ευρυτανίας, για τη λήψη του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το που πήγαν τα χρήματα, είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης», τονίζει ο κ. Ρακιντζής, διευκρινίζοντας πως ο κ. Κοντογιώργος παραβίασε το νόμο καθώς εκείνη την εποχή είχε τη διπλή ιδιότητα του Νομάρχη και του Προέδρου της «Ευρυτανία Α.Ε».

«Υπάρχει, βέβαια, ένα θέμα: το πώς και γιατί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έκανε δεκτή την εγγύηση αυτή και είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να ελεγχθεί», συνεχίζει ο κ. Ρακιντζής και καταλήγει με νόημα: «Αν η δική μας υπηρεσία εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να ελέγξει γενικώς τα πεπραγμένα του Ταμείου».

πηγή: newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *