Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη εμφάνιση του Φιντέλ ύστερα από εννέα μήνες (pics)

Η πρώτη εμφάνιση του Φιντέλ ύστερα από εννέα μήνες (pics)Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τον Απρίλιο του 2013 έκανε, σύμφωνα με τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. 

Η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης Granma αναφέρει ότι ο 87χρονος ηγέτης της κουβανικής επανάστασης εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ στα εγκαίνια καλλιτεχνικού στούντιο στη γειτονιά Ρομερίλο ντε Πλάγια της Αβάνας. 

Ο ιστότοπος cubadebate.cu τον έδειξε με την πλάτη να δείχνει ένα έργο τέχνης ενώ ο κουβανός εικαστικός Αλέξις Λεΐβα σκύβει να του μιλήσει. Λίγο αργότερα όμως κυκλοφόρησαν και άλλα στιγμιότυπα από την άφιξη του ζωντανού θρύλου της Αριστεράς στην γκαλερί της Αβάνας.


Ο Κάστρο εμφανώς καταβεβλημένος βάδιζε με μπαστούνι και συχνά χρειάστηκε τη βοήθεια των παρισταμένων. Ωστόσο η δημόσια εμφάνισή του έβαλε ένα τέλος - για μία ακόμη φορά - στις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του, οι οποίες είχαν φουντώσει επειδή δεν είχε κάνει κάποιο δημόσιο σχόλιο για την απώλεια του Νέλσον Μαντέλα.


Ο 87χρονος Φιντέλ είχε ασθενήσει σοβαρά το 2006 και είχε αναγκαστεί να παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο τον Ιανουάριο του 2008. Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 55 χρόνια από τη θριαμβευτική είσοδο του Φιντέλ Κάστρο και των συντρόφων του στην Αβάνα, όταν έριξαν το καταπιεστικό καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα. 


Οπως σημειώνει το Associated Press, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο ήταν στις 9 Απριλίου 2013 οπότε είχε παραστεί στα εγκαίνια ενός σχολείου στην Αβάνα. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Πηγή: tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *