Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Eμπαθής Βενιζέλος: Εδιωξε όλους τους ευρωβουλευτές από την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας

Επειδή οι νυν ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ορίστηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου τους έχει εξοστρακίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πυρ το εξώτερο. Το θλιβερό αυτό γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει ο αποκλεισμός της Αννυ Ποδηματά από την χθεσινή εκδήλωση για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, προκαλώντας την οργή του Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το newsit, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν μπορούσε να παραστεί στις εκδηλώσεις ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και όρισε την Άννυ Ποδηματά να τον εκπροσωπήσει, καθώς είναι και μία από τις αντιπροέδρους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ήλθε σε επαφή του μαζί του και τον ενημέρωσε σχετικά, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αρνητικά επειδή το απαγορεύει το πρωτόκολλο.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Αννυ Ποδηματά σε ανάλογες εναρκτήριες τελετές χωρών της ΕΕ, όπως της Ιρλανδίας και της Κύπρου είχε εκπροσωπήσει τον κ. Σουλτς, και έτσι την έναρξη της ελληνικής προεδρίας την χαιρέτισαν η Κομισιόν δια του Ζοζέ Μπαρόζο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δια του Χέρμαν Βαν Ρομπέι αλλά όχι το Ευρωκοινοβούλιο!

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Σούλτς, ο οποίος είναι υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος διατηρεί σχέσεις μόνο με την ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη, επειδή υπήρξε υποστηρίκτριά του στη διεκδίκηση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Τι απαντάει η Αννυ Ποδηματά για τον αποκλεισμό της 

Mε αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εκπροσώπηση του ΕK στην τελετή ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας η Aντιπρόεδρος του ΕK δήλωσε:

"Εκφράζω τη λύπη μου που το ΕK ως ένα από τα 3 θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν εκπροσωπήθηκε στην επίσημη τελετή ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας. Tο γεγονός οφείλεται προφανώς στο ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι κατάλληλες συνεννοήσεις. O Πρόεδρος του ΕK αργά το απόγευμα της Tρίτης μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω ως Aντιπρόεδρος στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας. Aπό την πλευρά της η Ελληνική Προεδρία ενημέρωσε το ΕK ότι αυτή η αλλαγή δεν ήταν εφικτή για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και γιατί το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη οριστικοποιηθεί".



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *