Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σταμενίτης : "Το πρώτο βήμα για διατήρηση της αυτονομίας Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Παραλίμνης έγινε"

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ πέρασε η πρόταση για την διατήρηση της αυτονομίας του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας της Παραλίμνης Γιαννιτσών και απομακρύνεται η περίπτωση της συγχώνευσης με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών σε ένα Ινστιτούτο Επιστήμης Ζώων και Κτηνιατρικών Ερευνών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Απομένει η έγκριση της απόφασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Ο Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου αλλά και παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποφευχθεί η συγχώνευση, δήλωσε τα εξής:

« Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Είναι το πρώτο βήμα ώστε να αποφύγουμε τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Παραλίμνης σε ένα Ινστιτούτο Επιστήμης Ζώων και Κτηνιατρικών Ερευνών. Είμαι αισιόδοξος ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην έγκριση της απόφασης της διοίκησης. Μέριμνά μας από εδώ και πέρα είναι η ενίσχυση του Ινστιτούτου και η επαρκής στελέχωση του με επιστημονικό και καταρτισμένο προσωπικό ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, και όχι μόνο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *