Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

'' Βροχή '' τα πρόστιμα από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Και μια απλή ματιά στη λίστα με τα πρόστιμα που επέβαλε ο ΕΦΕΤ το τελευταίο διάστημα αρκεί για να προκληθεί έντονη ανησυχία. «Παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις», «μη κανονικά, επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα», «εντοπισμός αλλιεργόνου συστατικού το οποίο δεν αναγραφόταν στην επισήμανση», «υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας» είναι μερικές από τις αιτιολογίες των προστίμων. Μέλια, αλλαντικά, αναψυκτικά, σοκολάτες, γάλα... Απ' όλα έχει ο κατάλογος. Διαβάστε ενδεικτικά μερικές από τις παραβάσεις και τα πρόστιμα.




-Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση ΕΛΑΪΣ UNILLEVER HELLAS A.E. στην Αθήνα διότι διαπιστώθηκε ότι : – Στην παρουσίαση του προϊόντος "HELLMANN 'S ketchup 50% λιγότερη ζάχαρη με στέβια" στην ιστοσελίδα της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις.




-Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΕΨΑ Α.Ε. στο Βόλο διότι διαπιστώθηκε ότι : – Στην παρουσίαση των προϊόντων "τσάι με λεμόνι με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml", "τσάι ροδάκινο με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml", "πράσινο τσάι με ρόδι και βύσσινο με στέβια χωρίς ζάχαρη 500 ml", "λεμονάδα λάιτ με ανθρακικό με στέβια χωρίς ζάχαρη 330 ml" και "πορτοκαλάδα λάιτ με ανθρακικό με στέβια χωρίς ζάχαρη 330 ml" στην ιστοσελίδα της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις.






-Πρόστιμο € 4.000 στο ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά – μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα. Πρόκειται για σοκολάτα στην οποία ανιχνεύτηκε το αλλεργιογόνο συστατικό καζεΐνη το οποίο δεν αναγραφόταν στην επισήμανση.




-Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡ. ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ – REGINA στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά τρόφιμα. Πρόκειται για μέλι στο οποίο ανιχνεύτηκε υδροξυμέθυλο – φουρφουράλη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το επιτρεπτό.




-Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση εμπορίας ξηρών καρπών ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΙΓΚΟΣ στο Ωραιόκαστρο διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά – μη ασφαλή τρόφιμα. Πρόκειται για φιστικόψυχα στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη.




-Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στην Καλαμαριά διότι διαπιστώθηκαν : – Μη κανονικά – μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα. Πρόκειται για σοκολάτα στην οποία ανιχνεύτηκε το αλλεργιογόνο συστατικό καζεΐνη το οποίο δεν αναγραφόταν στην επισήμανση.




-Πρόστιμο € 3.000 στην αλλαντοποιία Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην Κηφισιά διότι διαπιστώθηκε σε επανέλεγχο : – Ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας.




-Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο τροφίμων ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ Α.Ε.Β.Ε. στην Καλλιθέα Θεσσαλονίκης διότι διαπιστώθηκαν : – Έλλειψη άδειας λειτουργίας. – Ελλιπής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου.




-Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση εμπορίας ειδών διατροφής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – MONOLITH ATHENS στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκε : – Εμφιαλωμένο νερό το οποίο δηλωνόταν ως μεταλλικό νερό ενώ ήταν φυσικό μεταλλικό νερό αεριούχο, όπως αναφέρεται στην αγγλική επισήμανση (Natural Mineral Water Fortified with Gas from the Spring).




-Πρόστιμο € 2.000 στο ελαιοτριβείο Ν. & Σ. ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ Ο.Ε. στη Θάσο διότι διαπιστώθηκε : – Ελαιόλαδο μη προερχόμενο από τη Θάσο με επισήμανση που υποδήλωνε παραγωγή στη Θάσο από ελιές που παράγονται στη Θάσο. 61. Πρόστιμο € 2.000 στο ψητοπωλείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ – PARADISO στο Παγγαίο διότι διαπιστώθηκαν : – Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. Πρόκειται για κρέας και αλιεύματα χωρίς επισήμανση.




-Πρόστιμο € 35.000 στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. – ΝΕΟΓΑΛ διότι διαπιστώθηκε : – Παράβαση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών αναφορικά με τη χρήση των επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος. – Παραπλάνηση του καταναλωτή.




-Πρόστιμο € 2.000 στην παιδική κατασκήνωση ΚΥΨΕΛΗ ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στο Παγγαίο διότι διαπιστώθηκε : – Παραπλάνηση του καταναλωτή. Πρόκειται για τυρί το οποίο δηλωνόταν ως φέτα ενώ ήταν αγελαδινό λευκό τυρί άλμης προέλευσης Βουλγαρίας.
















ΠΗΓΗ: prismanews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *