Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Φορο-έλεγχοι σε τουριστικές μονάδες, θεραπευτήρια

Σε μπαράζ φορο-ελέγχων αναμένεται σε αναμένεται να υποβληθούν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται πλέον από την τήρηση βιβλίου πελατών.

Με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι θα γίνονται εφεξής αιφνιδιαστικά και στο στόχαστρο μπαίνουν ξενοδοχεία, ξενώνες, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκπαιδευτήρια, κλινικές, θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, χώροι στάθμευσης, γιατροί, οδοντίατροι.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με νέα αυστηρά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μη εκδοθείσα απόδειξη.

Για την έκδοση αποδείξεων, απαλλάσσονται από τη χρήση ταμειακών μηχανών – για τη φετινή μεταβατική περίοδο - γιατροί, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες κλινικών, ψυχολόγοι, φυσιοθεραυπευτές, πράκτορες ΠΡΟ-ΠΟ, όμως εάν διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση από την οποία πωλούν αγαθά, είναι υποχρεωμένοι στην έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή γι' αυτά τα αγαθά.









ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *