Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζεται το "success story":Εκτοξεύτηκε το χρέος της Ελλάδας‏ το τρίτο τρίμηνο του 2013

Παρά την ύφεση και παρά τα σκληρά μέτρα το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2013 και η αύξηση έφτασε σε έναν χρόνο το 19,5%!

Σύμφωνα με την eurostat η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Σε απόλυτους αριθμούς το χρέος αυξήθηκε μόνο 5,7 από τα 300,1 δισ. ευρώ στα 317,3 δισ. ωστόσο η συνεχής ύφεση που μειώνει το ΑΕΠ φέρνει την Ελλάδα στην πιο δυσάρεστη θέση μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.

Σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο το χρέος της Κύπρου ήταν αυτό που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση 25,3% στα 18,4 δισ. ευρώ ή 109,6% του ΑΕΠ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με με χρέος 93,4% του ΑΕΠ και αύξηση 14,3% .





Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *