Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το νέο νομοσχέδιο ''φρενάρει'' τις αξιολογήσεις στο δημόσιο

«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να γίνουν με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις».




Σημειώνεται ότι χθες έληξε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων με βασικότερο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).

Στην εγκύκλιο, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, το υπουργείο ζητά απ' όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος επισημαίνει: «Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του ΠΔ 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α'), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του ΠΔ 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».








ΠΗΓΗ: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *