Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις για τη φορολόγηση των αγροτών

Πλήθος αντιδράσεων στον αγροτικό κόσμο και την κυβέρνηση προκαλεί το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών.

Παρά τις δύο εγκυκλίους Θεοχάρη που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, τα προβλήματα και οι ασάφειες παραμένουν, την ώρα που συνδικαλιστές του χώρου κάνουν λόγο για «οικονομική αφαίμαξη» των παραγωγών και προαναγγέλλουν συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα.

Μάλιστα, σε συνάντηση των αγροτοσυνδικαλιστών στην Αθήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου αποφασίστηκε να ζητήσουν από την κυβέρνηση να θεωρηθεί το 2014 έτος προσαρμογής στο νέο φορολογικό καθεστώς και η συζήτηση γύρω από τα βιβλία να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλιό κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στους Αμπελόκηπους (οδός Πανόρμου) με τους εκπροσώπους των αγροτών να συμφωνούν τελικά για τη σύνταξη επιστολής με τις θέσεις τους η οποία θα αποσταλεί στους υπουργούς Οικονομικών (Γιάννης Στουρνάρας) και (Θανάσης Τσαυτάρης).

Οι αγρότες θα δώσουν περιθώριο κάποιων ημερών στους υπουργούς να απαντήσουν και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.






ΠΗΓΗ: agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *