Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον γιο της Ελληνίδας του ΔΝΤ!

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον γιο της Ελληνίδας του ΔΝΤ  Αν και μόλις 29 χρονών, ο Ελληνοδανός Αλέξανδρος, διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της διπλωματίας και της μελέτης των γεοπολιτικών σχέσεων, έπεσε νεκρός μετά από επίθεση αυτοκτονίας, ενώ έτρωγε σε εστιατόριο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

21 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που ακολουθήθηκε από επίθεση με όπλα σε κεντρικό εστιατόριο της Καμπούλ, επίθεση που καταδίκασε ήδη ο Μπαρακ Ομπάμα και την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Αναμεσά τους ήταν και ο 29χρονος Αλέξανδρος Πίτερσεν, γιος Ελληνίδας στελέχους του Διεθνούς Νομισματικύ Ταμείου.


Ο Αλέξανδρος, φέρελπις, τρομερά ταλαντούχος και ραγδαία ανερχόμενος στον χώρο όχι μόνο των πανεπιστημίων αλλά και των πεδίων μαχών και κοινωνικών αλλαγών, σπούασε Διεθνείς Σχέσεις και μάλιστα πήρε το διδακτορικό από το London School of Economics. Εργαζόταν ως σύμβουλος στο επιδραστικό Κέντρο Μελετών Woodrow Wilson και είχε τριπλή ιθαγένεια: ελληνική, δανέζικη και αμερικάνικη.


Αρθρα του φιλοξενήθηκαν στα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου, συνεντεύξεις του στα σημαντικότερα τηλεοπτικά κανάλια ενώ είχε ήδη δώσει πλήθος διαλέξεων και είχε γράψει και το βιβλιο «Το παγκόσμιο νησί: Η γεωπολιτική της Ευρασίας και η μοίρα της Δύσης».



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *