Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θερμές πηγές δωρεάν απόλαυσης! (pics)

Φυσικές, ιαματικές πισίνες σε όλον τον κόσμο

Αφήστε πίσω σας τις χιονισμένες βουνοκορφές, τα χειμερινά θέρετρα και σπορ στα βουνά και αφεθείτε στη… χαλαρωτική μαγεία που προσφέρει μια βουτιά σε μια θερμή πηγή με ιαματικά νερά.

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι σε ποια μέρη του κόσμου μπορείτε να απολαύσετε το «φυσικό σας χαμάμ» εντελώς δωρεάν.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τις πιο προσβάσιμες θερμές πηγές που μπορεί κανείς να επισκεφθεί χωρίς να τον απασχολεί το κόστος, για μια εντελώς δωρεάν, αναζωογονητική εμπειρία από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, όπως τη συγκέντρωσε ο Will Coldwell για τον Guardian:




Travertine and Hot Creek hot springs, ΗΠΑ



Μία από τις πιο γνωστές θερμές πηγές της Καλιφόρνια είναι η Travertine που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Bridgeport.

Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει μια ζεστή βουτιά, σε θερμοκρασία νερού στους 37 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τη ματιά του να χαθεί στην εκπληκτική πανοραμική θέα.

• Travertine Hot Springs, 40 χιλιόμετρα νότια της λίμνης Mono, Καλιφόρνια

Saturnia, Ιταλία



Περικυκλωμένες από πυκνό δάσος, λόφους και ελαιώνες, οι θερμές πηγές της Saturnia στη νότια Τοσκάνη είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Μπορείτε να χαλαρώστε στις μικρές, φυσικές πισίνες, σκαλισμένες επάνω στα βράχια, απολαμβάνοντας το νερό (σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου), που είναι πλούσιο σε μέταλλα.

• Terme di Saturnia, κοντά στο Manciano, νότια Τοσκάνη

Reykjadalur, Ισλανδία



Παρότι η χώρα διαθέτει πολλές θερμές πηγές, οι περισσότερες απαιτούν από τους επισκέπτες να πληρώσουν το κατιτίς τους.

Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ταξιδέψει με αυτοκίνητο σε απόσταση 45 περίπου λεπτών από το Ρέικιαβικ στο Reykjadalur (μεταφράζεται «κοιλάδα των ατμών»), να κάνει μια μικρή πεζοπορία στη συνέχεια για να καταλήξει σε μια θερμή πηγή «κρυμμένη» στο φυσικό τοπίο.

• Περίπου μια ώρα πεζοπορία από το Hveragerði στα νότια της χώρας

Halfway and Lussier hot springs, Καναδάς



Στα πλούσια πευκοδάση της Βρετανικής Κολομβίας υπάρχουν πολλές θερμές πηγές για να διαλέξει κανείς. Στην περιοχή Nakusp and Arrow Lakes υπάρχει η λεγόμενη «Κοιλάδα των θερμών πηγών» (Valley of Hot Springs). Πολλές έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικούς χώρους σπα, όμως υπάρχουν αρκετές που είναι ελεύθερες και δωρεάν, όπως η Halway και Lussier.

• Halfway Hot Springs, 25 χιλιόμετρα βόρεια από το Nakusp

Hot Water Beach, Νέα Ζηλανδία



Η παραλία Hot Water Beach βρίσκεται στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Σίγουρα δε θα σας θυμίσει σε τίποτα μια «φυσική, θερμή πηγή», όμως εκεί μπορείτε να «χτίσετε» τη δική σας «ζεστή μπανιέρα» στην άμμο.

Φυσικό, ζεστό νερό αναβλύζει από την παραλία και αν σκάψετε αρκετά βαθιά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πισίνα σπα.

• 12 χιλιόμετρα νότια της Whitianga στη χερσόνησο Coromandel στο Βόρειο Νησί



http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *