Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τα τρακτέρ κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους

Στους δρόμους και τις πλατείες των χωριών βγήκαν σήμερα τα τρακτέρ, σύμφωνα με την απόφαση της Κυριακής για νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων, στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στη Λάρισα.


Βασικά αιτήματα των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων.

Η πανελλαδική σύσκεψη, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του "μπλόκου της Νίκαιας"-από τις περσινές κινητοποιήσεις- είχε μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν, θα εξαρτηθεί η κλιμάκωση της δράσης των αγροτών, οι οποίοι δεν αποκλείουν ακόμη και να επανέλθουν τα μπλόκα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη της Λάρισας αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Εβδομάδα διαβουλεύσεων και για τους Βορειοελλαδίτες αγρότες, οι οποίοι έχουν εντατικές διαβουλεύσεις επί προτάσεων που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.






ΠΗΓΗ: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *