Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα Τμήματα Κατάρτισης της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης

Τρία τμήματα κατάρτισης στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο πλαίσιο της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) που υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 €. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με καταρτιζόμενους στο πρόγραμμα σε Έδεσσα και Σκύδρα το προηγούμενο διάστημα.



Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Δίκτυο Προώθησης Ανέργων στην Απασχόληση, μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων» με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πέλλας, Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.



Πρόκειται για 3 από τις 9 θεματικές ενότητες του προγράμματος και αφορούν «Αειφορική διαχείριση αγροτικών προϊόντων - νέες δυναμικές καλλιέργειες», «Βοηθός στον επισιτισμό» και «Διαχείριση ενέργειας-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σύντομη αλλά περιεκτική κατάρτιση για ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και στην συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΠΕ. κ. Ιορδάνη Κιοσέογλου επισκέφτηκαν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση και αντάλλαξαν απόψεις με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τα αποτελέσματά του. Οι καταρτιζόμενοι μίλησαν για τις προσωπικές εμπειρίες τους, τις προσδοκίες τους από το πρόγραμμα, αλλά και τις στρατηγικές τους για την μελλοντική αξιοποίηση της επαγγελματικής εμπειρίας που θα αποκτήσουν στο πλαίσιο της καριέρας τους. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνεχάρη τους συντελεστές και εκπαιδευτές του προγράμματος για το έργο τους και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία που τους δίνεται. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο κάθε ένας από εμάς είναι σημαντικό να αξιοποιήσει τα προσόντα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πραγματοποιώντας τα όνειρά του αλλά και, στην ιδανική περίπτωση, προσφέροντας στον τόπο και στην κοινωνία που ζει και αναπτύσσεται. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία σειρά από άλλα μέσα που έχουν ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και ευνοούν την πρόσβαση εξαγωγικών επιχειρήσεων της Πέλλας σε νέες αγορές. Έχουμε δώσει έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και στις ιδιωτικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι οι στυλοβάτες της τοπικής αγοράς. Ελπίζω και εύχομαι οι πρωτοβουλίες αυτές να έχουν συνέχεια και να πολλαπλασιαστούν».






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *