Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το Bloomberg κατηγορεί τη Eurostat για απόκρυψη 12 εκατ. ανέργων

ΑνεργιαΑδειάζει κυριολεκτικά την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναφορικά με το θέμα των ανέργων.
Το πρακτορείο κατηγορεί την Eurostat πως λέει ψέμματα και έχει αποκρύψει 12 εκατ. ανέργους σε ότι αφορά τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα για την ανεργία στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο οι άνεργοι στην ευρωζώνη φτάνουν τα 31 εκατομμύρια.

Το Bloomberg επισημαίνει το ρόλο του θεσμού της οικογένειας στον ευρωπαϊκό Νότο που έχει αντισταθμίσει αυτό το πρόβλημα. «Σε ορισμένες χώρες εάν δεν δουλεύεις δεν μπορείς να ζήσεις. Στην Ιταλία χάρη στα γονεϊκά δίκτυα, οι νέοι που πληρώνονται με 400 ευρώ το μήνα μπορούν να μείνουν σπίτι με τους γονείς τους και να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή» εξηγεί ο Τζιουζέπε Ραγούζα, καθηγητής Οικονομικών στο Luiss University.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ στην Ελλάδα οι νέοι μέχρι 34 ετών αναγκάζονται ή επιλέγουν να μένουν με τους γονείς τους από το να μετακομίζουν μόνοι τους, αφού η ανεργία ή η εργασία με πολύ χαμηλούς μισθούς τους απαγορεύουν να φύγουν από την οικογενειακή προστασία.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Eurostat κατηγορείται για μαγειρέματα. Η περίπτωση του ελληνικού ελλείματος το 2009 είναι χαρακτηριστική. Η Eurostat είχε εγκρίνει τη μεταφορά του ελλείμματος 17 ΔΕΚΟ από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα το έλλειμμα της χώρας να αυξηθεί. Η μεταφορά έγινε κατά παράβαση κάθε ευρωπαϊκού κανόνα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών αγορών με αποτέλεσμα λίγο μετά να μπει στο Μνημόνιο.


πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *