Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δεν μπορείς να παγώσεις το χρόνο (pics)

Κι ας σε ξεγελούν αυτές οι φωτογραφίες

Πολλές είναι οι φορές που θέλεις να σταματήσεις το χρόνο σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και να τον κάνεις να μην ξεκολλήσει από εκεί. Κι άλλες τόσες που θες ο χρόνος να τρέξει γρήγορα στις άσχημες στιγμές, ώστε να μην θυμάσαι καν ότι τις έχεις βιώσει. Και να πατήσεις Replay στις ευτυχίες και Stop στις στενοχώριες και να γίνεις εσύ ο σκηνοθέτης της ζωής σου.

Η δύναμη της φωτογραφίας έχει τη μαγική ικανότητα να δίνει την ψευδαίσθηση ότι παγώνει τον χρόνο και οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν περίτρανα. Πρόκειται για κάποιες φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο site indulgd.com από διάφορους φωτογράφους ανά τη γη, που δείχνουν πως η χρονική στιγμή που θα πατήσεις το κλικ στη μηχανή σου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ίσως αν ο φωτογράφος αργούσε ένα λεπτό το αποτέλεσμα να ήταν εντελώς διαφορετικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ψευδαίσθηση. Όπως έλεγε και ο August Rodin: «…c'est la photographie qui est menteuse car dans la réalité le temps ne s'arrête pas...» («...Είναι η φωτογραφία που λέει ψέματα καθώς στην πραγματικότητα ο χρόνος δε σταματάει...»)
































































Πηγή: athensvoice.gr


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *