Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στην ελληνική TV πρωταγωνιστούν Τούρκοι και στα τουρκικά παρκέ πρωταγωνιστεί ένα... ελληνικό θαύμα: Αυτό της Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη

Ιτούδης, πρώτος όχι μόνο ως προπονητήςΠριν καν ολοκληρωθεί η 13ετής θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν ήταν λίγοι όλοι όσοι θεωρούσαν πως έχει ό,τι χρειάζεται, ώστε να αναλάβει να ηγηθεί μίας ομάδος. Η αναμονή όλων διήρκησε επιπλέον μία αγωνιστική περίοδο μακριά απ' τα παρκέ, όπως όλως παραδόξως έκανε κι ο κουμπάρος του, πριν την 1/7 ανακοινωθεί (2+1) ως ο νέος... πρώτος προπονητής της τουρκικής Μπάνβιτ.

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση βρήκε την ομάδα του 43χρονου προπονητή να επικρατεί της τσεχικής Νίμπουρκ (78-87 στις 2/10) στην πρεμιέρα του Προκριματικού Γύρου της Ευρωλίγκας, αλλά αμέσως μετά ηττήθηκε απ' τη βελγική Οστάνδη (80-82 στις 3/10) κι αποκλείστηκε απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το σκηνικό επαναλήφθηκε κνεαι στον Προκριματικό Γύρου του Κυπέλλου Τουρκίας, όπου επίσης άρχισε με νίκη, αλλά το συνολικό 2-1 σε τριπλή ισοβαθμία με την Καρσίγιακα και τηνΤράμπζονσπορ στοίχισε την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Η συνέχεια ήταν και παραμένει διαφορετική.

Στηριζόμενη κυρίως στους Αμερικανούς της Ρόουλαντ, Ντέιβις & Σίμονς και στον Σάμι Μεχία απ' τη Δομινικανή Δημοκρατία η Μπάνβιτ του επίσης πρώην βοηθού προπονητή του Παναθηναϊκού, Ανδρέα Πιστιόλη, έχει καταφέρει να είναι μόνη πρώτη στην εγχώριαTBL, τρέχοντας την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα κι έχοντας σε 14 αγωνιστικές ηττηθεί μόνο απ' την Καρσίγιακα (75-81 στις 30/11).

Μεταξύ των εντός συνόρων νικών υπάρχει μία 3άδα επί ομάδων Ευρωλίγκας, 68-79 επί τηςΓαλατάσαραϊ του Εργκίν Αταμάν, 91-76 επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του «Ζοτς» και προ ημερών 70-76 επί της Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου.

Η σχετική επίδοση αυξήθηκε κατά μία νίκη, αφού στην πρεμιέρα του Last 32 του EuroCup(8/1) ο Δημήτρης Ιτούδης κι οι παίκτες του πανηγύρισαν και σε βάρος της υποβιβασθείσας απ' την Ευρωλίγκα Μπουντιβέλνικ.

Επί συνόλου 29 αναμετρήσεων ο γεννηθείς στις 8/9/70 στη Βέροια προπονητής μετρά 21 νίκες και 8 ήττες, ήτοι 72,4% επιτυχία. Το ποσοστό του θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά η Ούνικς Καζάν των Ζήση, Καϊμακόγλου & Βουγιούκα αποδείχθηκε... διπλός μπελάς στην πρώτη φάση του EuroCup. Αλλά αν συνεχίσει έτσι, η βελτίωσή του φαντάζει δεδομένη. Όπως κι η επιτυχία.



Η ΜΠΑΝΒΙΤ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ



Πηγή:gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *