Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Σαμαράς πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια «ταγμάτων εφόδου» της ΟΝΝΕΔ!

Σαμαράς ΑβέρωφΙούλιος του 1983. Τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ καταφθάνουν στη Μεσσηνία από ολόκληρη την Ελλάδα και πρωταγωνιστούν σε αιματηρά επεισόδια με την κάλυψη της τότε ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, του ίδιου του προέδρου της Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος δικαιολογούσε τη συγκρότηση "ομάδων κρούσης".

Πρωταγωνιστής στις ασχήμιες των ΟΝΝΕΔιτών είναι το "πνευματικό παιδί" και πρωτοπαλίκαρο του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, νεαρός βουλευτής τότε, οι δηλώσεις του οποίου είχαν κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνες του τότε προέδρου της ΝΔ.

Διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη εκείνης της εποχής, στο φύλλο της 12ης Ιουλίου 1983: "Ο "ήρωας" πρωτοφανών, βίαιων επεισοδίων... βουλευτής Μεσσηνίας κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι απλά διαμαρτυρήθηκε (σπάζοντας, όμως, τζάμια όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την Καλαμάτα)". 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από εκείνο το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη που ακολουθεί:doc.jpg



Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εφημερίδα Ριζοσπάστης με τα γεγονότα των ημερών



Πηγή: periodista.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *