Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στα γκισέ των εφοριών - Πληρωμή φόρων στις τράπεζες

Σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις θα πληρώνονται στις Εφορίες οι οφειλές των φορολογουμένων.

Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης αναφέρει πως η καταβολή των φόρων και των λοιπών δημοσίων εσόδων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας διενεργείται σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ., με τη χρήση κωδικού πληρωμής. Σε κάθε βεβαιωμένη στη φορολογική διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίο ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.

Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι ο φορολογούμενος να δηλώνει άμεσα την φορολογητέα ύλη με εμπρόθεσμη δήλωση ανεξαρτήτως της δυνατότητάς του για άμεση πληρωμή. Ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει την δήλωσή του θα παίρνει Ταυτότητα Οφειλής για να πληρώνει στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, ήτοι με τη διαδικασία αυτή καταργείται το διπλότυπο και η πληρωμή στο ταμείο της εφορίας. 
 


Πηγή: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *