Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Έξι μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο

Έξι μάρτυρες «καίνε» τον ΓιακουμάτοΩς «άμεσο συνεργό» στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» στον οίκο ευγηρίας «Αύρα- Άγιος Χαράλαμπος ΑΕ» παρουσιάζει τον βουλευτής και τέως υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη «Real News», το εν λόγω σημείωμα εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης της συζύγου του Γ. Γιακουμάτου και του αδελφού του, και αναφέρει πως ο βουλευτής, εκτός από τις υπηρεσίες που παρείχε ως ένας από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ομάδας του οίκου ευγηρίας, με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, είχε πλήρη γνώση και συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Αυτό αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμέννων που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο. 

Στις ένορκες καταθέσεις των ιδιωτών συμβαλλόμενων με το γηροκομείο, οι περισσότεροι κατέθεσαν πως γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε κι έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλομένων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων». 

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η «Real News», η μάρτυρας Α.Τ. αναφέρει στην κατάθεσή της ότι από τις αρχές του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους πλήρωνε 1.887 ευρώ το μήνα και λάμβανε ισόποση απόδειξη. Στη συνέχεια όμως, κατόπιν συμφωνίας με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, το ποσό μειώθηκε στα 1.600 ευρώ αλλά και η απόδειξη μειώθηκε στα 1.130 ευρώ. 

Η ίδια μάρτυρας «καίει» και τους υπεύθυνους του γηροκομείου καθώς, όπως είπε, μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας δέχθηκε τηλεφώνημα από στέλεχος της επιχείρησης που την παρότρυνε να αποκρύψει την αλήθεια αναφορικά με την ανακριβή έκδοση αποδείξεων, σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει. 

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *