Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας θα υπογράψουν ΑΠΘ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Την αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται στο Πανεπιστήμιο προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών προωθούν οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας. 

Η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και σε όλους τους τομείς που μπορεί η επιστημονική γνώση και η έρευνα να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και υποστήριξη δημοτικών δομών.

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχους Νεάπολης- Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ πρότεινε να διαμορφωθεί μια «ομπρέλα δράσεων» που θα βοηθήσει το πανεπιστήμιο στην προσπάθειά του για εξωστρέφεια, αλλά θα έχει και σημαντικό όφελος για τους δημότες σε όλα τα επίπεδα. 

«Το ΑΠΘ ως το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα, οπότε μπορεί να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στην κοινωνία, μέσα από ερευνητικά προγράμματα, αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό του. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει τους δήμους που δε διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και το πανεπιστήμιο που από την πλευρά του παράγει τη γνώση, αλλά δε διαθέτει φορέα υλοποίησης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε διάφορους τομείς, στους οποίους μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή η συνεργασία, όπως η συμβουλευτική για την απασχόληση και την ψυχολογική υποστήριξη, οι επιδημιολογικές μελέτες για ζητήματα όπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο αθλητισμός και θέματα ενεργειακά. Και πρόσθεσε ότι η συνεργασία μπορεί να εξειδικευτεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν οι 38 δήμοι της περιφέρειας, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

«Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι καθημερινά δίπλα στην κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, οι συνεργασίες που κατά καιρούς έχουν γίνει μεταξύ πανεπιστημίου και δήμων έχουν αποδώσει καρπούς» τόνισε.
Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί στο τέλος Μαρτίου, σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των πανεπιστημιακών αρχών, των δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των ΟΤΑ.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *