Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

30 ''γαλάζιοι'' Βουλευτές με επικεφαλής τον Ιορδανη Τζαμτζή ενάντια σε απόφαση του Υπουργείου Εργασίας

Την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, καθώς και στα πρόστιμα που επιβάλλονται, εκφράζουν με ερώτησή τους 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.

Μετά τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι 30 βουλευτές, αφού εκφράζουν την διαφωνία τους, προτείνουν αλλαγές στην νομοθεσία. Αναφέρουν ακόμη ότι υπάρχουν και άλλες αντικρουόμενες και άδικες ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ σε περιοχές προαιρετικές, δηλαδή σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των αγροτών που έχουν επεκταθεί στα 67 χρόνια για τους παλιούς ασφαλισμένους, ενώ για τους αγρότες που θα συμπληρώσουν 42 χρόνια ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, ότι θα είναι το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν, “σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σταθεί οικονομικά όρθιος ο ΟΑΕΕ, καλούνται οι αγρότες με ελάχιστα εισοδήματα και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, να πληρώσουν την νύφη", εξηγώντας ότι ο ΟΑΕΕ στέλνει ξανά χαρτιά - ειδοποιητήρια παντού και ζητά αναδρομικά προηγούμενων τριετιών, πολλές χιλιάδες ευρώ, από ανθρώπους που πλήρωναν τον ΟΓΑ τους, σε μια προσπάθεια να γεμίσει τα ταμεία του.

Τέλος, αφού οι 30 βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να “πάρει πίσω αυτά τα χαρτιά”, γιατί οι αγρότες και οι άλλοι ασφαλισμένοι “δεν έχουν να σας δώσουν αυτά τα λεφτά”, προειδοποιούν ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα για την διάλυση των μικρών τοπικών κοινωνιών των χωριών μας.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *