Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μια πόλη που δεν την έχει αγγίξει ο χρόνος (pics)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μια πόλη που δεν την έχει αγγίξει ο χρόνος
Η αρχαία πόλη Fenghuang βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της κινεζικής επαρχίας Hunan, στους πρόποδες ενός βουνού κατά μήκος της όχθης του ποταμού Tuo Jiang.

Η πόλη είναι πολύ καλά διατηρημένη, χωρίς μοντέρνες παρεμβάσεις, σαν να μην έχει περάσει ο χρόνος από αυτήν. Οι κάτοικοί της μιλούν αρχαίες διαλέκτους, τηρούν τα παραδοσιακά έθιμα και τις τέχνες, ενώ εκεί μπορεί κανείς να δει πολλά αρχιτεκτονικά δείγματα από τη δυναστεία των Ming (14ος αιώνας) και των Qing (17ος αιώνας).

Έχουν διατηρηθεί και προστατευτεί πάνω από 200 αρχαία κτίσματα, περίπου 20 μεγάλοι ή μικροί δρόμοι, 10 αρχαία σοκάκια καθώς και αρχαία τμήματα τειχών, πύλες εισόδων αρχαίων πύργων, αρχαία πηγάδια, τοξοτές γέφυρες, ναοί κ.ά., τα περισσότερα από τα οποία στην αρχική τους κατάσταση.

Η Fenghuang βρίσκεται σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή και εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, δεν υπέφερε ποτέ από πολέμους ή φυσικές καταστροφές.


Από το 1795 μέχρι το 1937 κανένας από τους πολέμους που ξέσπασε δεν την επηρέασε. Ούτε κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής εισβολής χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Amusing Planet.

Με την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949 η Fenghuang «γλίτωσε» από τις μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικές παρεμβάσεις που έγιναν σε άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοί της αγκάλιασαν την πλούσια και πολύτιμη κληρονομιά τους, η τοπική κυβέρνηση επέβαλλε αυστηρούς κανόνες σε όλες τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στην περιοχή και έτσι διατηρήθηκε η αυθεντικότητα και η ακεραιότητα αυτής της αρχαίας πόλης.




πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *