Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι Ναζί εκτέλεσαν 335 ομήρους στη Ρώμη (Σαν σήμερα 23/3)


1944 οι Ναζί εκτέλεσαν 335 ομήρους στη Ρώμη, σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση κατά στόχου γερμανικών συμφερόντων στην ιταλική πρωτεύουσα, που προκάλεσε το θάνατο 33 ατόμων.

1945 στην Ελλάδα, φάρμακο κατά της ελονοσίας εστάλη με ανθρωπιστική βοήθεια που έριξαν αεροσκάφη.

1950 ο Σοφοκλής Βενιζέλος σχημάτισε κυβέρνηση, στην οποία ανέλαβε και το υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση αυτή διήρκεσε μέχρι τις 15 Απριλίου.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 23/3
 
1932 Ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της blues Louisiana Red (Iverson Minter 1932-2012) γεννήθηκε στο Μπεσεμερ της Αλαμπάμα. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John Lee Hooker, Eric Burdon, Albert King κ.α. Από το 1950 μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από πενήντα άλμπουμ. Το 1994 μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη ηχογράφησαν το άλμπουμ "Blues Meets Rembetika".

1968 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Damon Albarn γεννήθηκε στο Γουάιτ-Tσάπελ του Λονδίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Blur και Gorillaz. Το 1989 δημιούργησε τους Blur παρέα με τους Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής σκηνής, το οποίο βοήθησε να γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη η μουσική σκηνή του Μάντσεστερ, η λεγόμενη Madchester. Μαζί τους έχει κερδίσει συνολικά δώδεκα βραβεία, μεταξύ αυτών ένα Brit Award, τέσσερα Q Awards και τρία NME Awards. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Girls & Boys", "End of a Century", "Country House", "Coffee & TV" κ.α. Το 1998 δημιούργησε τους Gorillaz, με τους οποίους κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Pop Collaboration With Vocals" για το τραγούδι "Feel Good Inc." (σε συνεργασία με το Αμερικάνικο συγκρότημα De La Soul), μέρος του δεύτερου στούντιο άλμπουμ τους "Demon Days".

 
Αθλητισμός 23/3
 
 
23/3/1999 Ο 34χρονος Σουηδός άλτης Patrick Sjoberg, παγκόσμιος πρωταθλητής (2.42μ το 1987) και κάτοχος 3 ολυμπιακών μεταλλίων (αργυρό το 1984 &1992 και χάλκινο το 1988) ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους στίβους και δηλώνει ότι θα προπονεί παίκτες του NBA για να πηδάνε ψηλότερα

23/3/1996 Ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής Ιστιοσανίδας Mistral στη Χάιφα του Ισραήλ. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το χρυσό μετάλλιο παίρνοντας την πρώτη θέση σε 12 συνολικά ιστιοδρομίες

23/3/1992 Σημειώνεται ο 6.000.000ός πόντος στο NBA

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *