Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ! Τι ποσοστό συγκεντρώνει το Ποτάμι

Ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις

ευρωεκλογές, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 20,4%, έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 9,2%, στο 6,6% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%), ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 1%.

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Άκυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η μάχη για την Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τη Ρένα Δούρου.

Στον πρώτο γύρο ο Γ. Σγουρός διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4% έναντι 19% για τη Ρένα Δούρου), αλλά στην περίπτωση που Σγουρός - Δούρου βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο, κερδίζουν από 34%. Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση (11,4%), αφού υποσκελίζεται από τον Παύλο Χαικάλη των ΑΝΕΛ (12,9%).

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ποσοστό 20,4% συγκεντρώνει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ με διαφορά 1,4% ακολουθεί η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.

Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) μόλις 0,7%.

Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για λογαριασμό του tvxs.gr.


Seleo.gr News

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *